kiss-logo
Now playingSWEET DREAMS BEYONCE
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Kygo

O Kyrre Gørvell-Dahll είναι γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου 1991 και είναι γνωστός στον επαγγελματικό χώρο ως Kygo. Είναι Νορβηγός DJ, μουσικός παραγωγός και συνθέτης

Ο Kygo γεννήθηκε στην Σιγκαπούρη και μεγάλωσε στην όμορφη πόλη Tønsberg της Νορβηγίας.

Το καλλιτεχνικό όνομα του Kygo, προκύπτει από συνδυασμό των δυο πρώτων γραμμάτων του ονόματος και των δυο πρώτων γραμμάτων του επιθέτου του.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των έξι ετών, όταν άρχισε να κάνει μαθήματα πιάνου. Σταμάτησε προσωρινά τα μαθήματα πιάνου όταν ήταν 15 ή 16 ετών, αφού ξεκίνησε να γράφει μουσική με ένα MIDI Keyboard και με ψηφιακά προγράμματα ήχου όπως το Logic Studio. Όταν αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική, ήταν ήδη φοιτητής στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στο τμήμα business and finance.

O Κygo αναφέρει τον DJ Avicii ως την κύρια πηγή έμπνευσής του.

Ο νεαρός DJ έγινε ευρύτερα γνωστός αρχικά με την κυκλοφορία του remix στο τραγούδι «I See Fire» του Ed Sheeran, το οποίο είχε περισσότερες από 55 εκατομμύρια ακροάσεις στο SoundCloud και 84 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Ο Kygo, γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση, καταγράφοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 200 εκατομμύρια προβολές για τη μουσική του, συνολικά στο SoundCloud και το YouTube.

Την 1η Δεκεμβρίου 2014, κυκλοφόρησε το δεύτερο σινγκλ του DJ και παραγωγού, με τίτλο «Firestone», ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται από τα φωνητικά του Conrad Sewell.

Τον Αύγουστο του 2015, ο Kygo εμφανίστηκε ως headliner act στο Lollapalooza στο Σικάγο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, το «Firestone» προσμετρά περισσότερες από 100 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 275 εκατομμύρια streaming στην πλατφόρμα του Spotify.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Kygo, κυκλοφόρησε στις 13 Μαΐου 2016 με τίτλο «Cloud Nine».

Ο Kygo είναι ο πρώτος DJ και παραγωγός της house μουσικής, που εμφανίστηκε σε τελετή διοργάνωσης Ολυμπιακών αγώνων, καθώς ερμήνευσε τα τραγούδια του ζωντανά στη σκηνή των Rio Olympics το 2016.

Το 2018, το περιοδικό Billboard συμπεριέλαβε τον Kygo στο Billboard Dance 100 με τους καλύτερους dance μουσικούς, χαρίζοντάς του την τρίτη θέση στη λίστα, ενώ το 2018 ο διάσημος παραγωγός κατέλαβε την 32η θέση στη λίστα με τους 100 καλύτερους Djs του κόσμου, όπως τους αποτύπωσε το περίφημο DJ Mag. Τον Οκτώβριο του 2019, ο Kygo συμμετείχε στην ίδια λίστα, καταλαμβάνοντας την 42η θέση.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κυκλοφόρησε το σινγκλ «Think About You», σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Valerie Broussard.

Στις 21 Αυγούστου 2019, το σινγκλ «Higher Love» κατέκτησε την κορυφή του Billboard Dance Club Songs chart, ενώ οι συνολικές ψηφιακές ακροάσεις του στην πλατφόρμα του Spotify ξεπέρασαν τον αριθμό των 252 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο του 2020. Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Kygo συνεργάστηκε με τους Chainsmokers για την κυκλοφορία του τραγουδιού με τίτλο «Family».

Στις 15 Μαΐου 2020 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Lose Somebody» σε συνεργασία με τους OneRepublic.

Στις 29 Μαΐου 2020 ο Kygo κυκλοφόρησε το τρίτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο «Golden Hour», ενώ στις 11 Ιουλίου του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ για την επιτυχία του «Broken Glass». Το άλμπουμ «Golden Hour» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σινγκλ «Higher Love» με τη φωνή της Whitney Houston, που έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο streams και έδωσε στον Kygo την ευκαιρία να αφήσει το αποτύπωμά του σε ένα κλασικό τραγούδι.

Στις 17 Ιουλίου 2020, ο Kygo κυκλοφόρησε το δικό του remix στην τεράστια επιτυχία της Tina Turner, «What's Love Got to Do with It», σε συνεργασία με τη βραβευμένη ερμηνεύτρια.

Στο ενεργητικό του έχει ακόμα συνεργασίες με άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως η Selena Gomez, οι U2, οι Imagine Dragons, οι Chainsmokers, η Ellie Goulding, η Rita Ora και η Chelsea Cutler. 

Το 2019, για να γιορτάσει τα 80στα γενέθλια της Tina Turner, ο σύζυγός της Erwin δημοσίευσε το «That’s My Life», ένα limited edition βιβλίο φωτογραφιών, με αποκλειστικό υλικό από memorabilia και γράμματα διάσημων φίλων της όπως ο Mick Jagger, o Bryan Adams και η Beyoncé. 

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker