kiss-logo
Now playingSUMMER JAM UNDERDOG PROJECT
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Justin Timberlake

O Justin Randall Timberlake γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1981 και είναι Αμερικανός ποπ τραγουδιστής, στιχουργός, παραγωγός, χορευτής και ηθοποιός. Έγινε γνωστός ως ένας από τους τραγουδιστές του ποπ αντρικού συγκροτήματος 'N Sync και έχει τιμηθεί με τέσσερα βραβεία Grammy καθώς και ένα βραβείο Emmy.

Ο Justin Timberlake είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Στη διάρκεια της σόλο καριέρας του, ο Timberlake έχει πουλήσει περισσότερα από 32 εκατομμύρια άλμπουμ και 56 εκατομμύρια σινγκλ παγκοσμίως, και άλλα 70 εκατομμύρια αντίτυπα με το συγκρότημα των NSYNC. Είναι επίσης ένας από τους 100 καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που ανακοίνωσε το περιοδικό Time το 2007 και το 2013.

Ο Timberlake κυκλοφόρησε το 2020 τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Justified». Το άλμπουμ ξεχώρισε αμέσως και σημείωσε πωλήσεις άνω των εννέα εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο «Future Sex/Love Sounds» κυκλοφόρησε το 2006 και περιλάμβανε τις Νο. 1 επιτυχίες «SexyBack», «My Love», και «What Goes Around... Comes Around».

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ, τρία ακόμα τραγούδια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία («Summer Love», «LoveStoned», και «Until the End of Time») κάνοντας τον Τimberlake τον πρώτο άντρα τραγουδιστή που κατάφερε να αποκτήσει έξι επιτυχίες στο Top 20 chart των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τον πολύ σπουδαίο Michael Jackson. Με τους πρώτους δύο δίσκους του κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο Justin Timberlake έχει δύο μικρότερους ετεροθαλείς αδελφούς από τον πατέρα του, τον Τζόναθαν που είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1993 και τον Στέφεν που είναι γεννημένος στις 14 Αυγούστου 1998.

Ο Timberlake διατηρούσε σχέση με την Britney Spears από το 1999 μέχρι το 2002, ενώ το 2003 προχώρησε σε σχέση με την Cameron Diaz, που διατηρήθηκε μέχρι τα τέλη του 2006.

Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Justin Timberlake, με τίτλο «FutureSex/LoveSounds» κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 και έγινε πολυπλατινένιο βάσει των πωλήσεων του.

Τον Ιανουάριο του 2007 ο ταλαντούχος ερμηνευτής δημιούργησε μια νέα σχέση με την ηθοποιό Jessica Biel, με την οποία αρραβωνιάστηκαν το 2011 και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο στην Ιταλία. Τον Απρίλιο του 2015 έγιναν γονείς ενός αγοριού.

Στις 19 Μαρτίου 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «The 20/20 Experience» από τη δισκογραφική RCA Records. Το άλμπουμ κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή των chart σε αρκετές χώρες και ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες εβδομαδιαίες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έγινε τελικά το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του έτους στη χώρα.

Το «The 20/20 Experience» ήταν επίσης το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε σύντομο χρόνο, στην πλατφόρμα του iTunes.

Το τέταρτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του Timberlake, με τίτλο «The 20/20 Experience – 2 of 2» κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και έγινε αμέσως Νο. 1 στο US Billboard 200 chart.

Ένα ακόμα άλμπουμ, το πέμπτο κατά σειρά για τον Αμερικανό καλλιτέχνη, κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2018 με τίτλο «Man of the Woods», δυο μέρες πριν από την εμφάνιση του Justin στο περίφημο Super Bowl LII halftime show, στη Minneapolis της Minnesota. 

Στις 30 Απριλίου 2018, ο Timberlake και τα υπόλοιπα μέλη των NSYNC επανασυνδέθηκαν, για να παραλάβουν το προσωπικό τους αστέρι στην περίφημη Hollywood Walk of Fame.

Το Μάιο του 2019, ο Timberlake ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας από το Berklee College of Music.

«The Other Side» είναι ο τίτλος του σινγκλ που κυκλοφόρησε το 2020 ο Justin Timberlake σε συνεργασία με την Αμερικανή τραγουδίστρια SZA. Κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 ως το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το soundtrack «Trolls World Tour».

Το Δεκέμβριο του 2020, ο Timberlake και ο Ant Clemons κυκλοφόρησαν το σινγκλ "Better Days", το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά στο ψηφιακό live Rock The Runoff, που πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Fair Fight.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker