kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Calvin Harris

O Adam Richard Wiles γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1984 και είναι DJ, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός μουσικής με παγκόσμια αναγνώριση.

Ο Calvin Harris, όπως είναι ευρύτερα γνωστός στη μουσική βιομηχανία, γεννήθηκε στην περιοχή Dumfries της Σκωτίας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Calside και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Dumfries, ενώ μετά το σχολείο εργάστηκε ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ και στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, επενδύοντας τα έσοδα από την εργασία του στην αγορά εξοπλισμού για να γίνει DJ.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ μέχρι σήμερα, και είναι ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Fly Eye Records που ιδρύθηκε το 2010, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος DJ στον κόσμο και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και το 2018, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes.

Στην ηλικία των 18 ετών μετακόμισε από τη Σκωτία στο Λονδίνο, σε αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής τύχης.

Η πορεία του Calvin Harris στη δισκογραφία ξεκίνησε το 2006, όταν κατάφερε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία EMI και τη Sony BMG, αφού κέντρισε το ενδιαφέρον του ομίλου μέσω της μουσικής που ανέβαζε στο λογαριασμό του στο MySpace.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Harris κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007, με τίτλο «I Created Disco». Για την υποστήριξη του άλμπουμ, ο Harris πραγματοποίησε μια περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, εμφανιζόμενος ως support act στους Faithless και τους Groove Armada.  Το άλμπουμ «I Created Disco» χαρακτηρίστηκε χρυσό βάσει των πωλήσεών του, ενώ κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο. 8 των UK Albums Chart και το Νο. 19 του US Top Electronic Albums.

Την ίδια χρονιά, ο Harris συνεργάστηκε με την Kylie Minogue, για την ηχογράφηση των σινγκλ «Heart Beat Rock» και «In My Arms», που συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ της διάσημης τραγουδίστριας «X». Ο Harris δήλωσε αργότερα ότι η συνεργασία του με την Kylie ήταν «σουρεαλιστική αλλά διασκεδαστική».

Το 2011 ο Calvin Harris συνέχισε να προωθεί τη μουσική του ανοίγοντας την παγκόσμια περιοδεία της Rihanna σε πόλεις της Ευρώπης. Η Rihanna είχε δηλώσει για τη συνεργασία μεταξύ τους: «Ο Calvin είναι η καλύτερη επιλογή για την Loud Tour. Θα φέρει ένα νέο και μοναδικό αέρα στους οπαδούς».

Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Calvin Harris κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο «18 Months». Το άλμπουμ κατέκτησε την κορυφή του UK Albums chart και κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο. 19 του US Billboard 200. Με την κυκλοφορία του άλμπουμ του, ο Calvin Harris κατάφερε να ξεπεράσει ένα ρεκόρ που κατείχε ο Michael Jackson, αφού οκτώ τραγούδια του ίδιου άλμπουμ εντάχθηκαν στο Top 10 του UK Singles Chart.

Το 2014 κυκλοφόρησε το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο «Motion», που κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο. 2 του UK και το Νο. 5 του US Albums chart.

Στις 17 Ιουλίου 2015, κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους παραγωγούς Disciples το σινγκλ «How Deep Is Your Love», που έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στο UK Singles Chart.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πέμπτο του στούντιο άλμπουμ, με τίτλο «Funk Wav Bounces Vol. 1». Το άλμπουμ έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση του chart στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αμερική, και έγινε Νο. 1 επιτυχία στο US Dance/Electronic Albums chart.

Στις 17 Αυγούστου 2018 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Promises» σε συνεργασία με τον Sam Smith, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Giant» σε συνεργασία με τον Rag'n'Bone Man.

Το 2020 ο Calvin Harris κυκλοφόρησε τα EP «Love Regenerator 1», «Love Regenerator 2» και «Love Regenerator 3», ενώ στις 22 Αυγούστου 2020 κυκλοφόρησε το σινγκλ «Over Now» σε συνεργασία με τον Weeknd.

O Calvin Harris είναι ο πρώτος solo καλλιτέχνης που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του ενός δισ. σε ψηφιακές ακροάσεις στην πλατφόρμα του Spotify. Συνολικά έχει τιμηθεί με 12 υποψηφιότητες στα Brit Awards και τέσσερις στα βραβεία Grammy, ενώ έχει βραβευτεί με ένα Brit και ένα Grammy καθώς και ένα Ivor Novello Award.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker