kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Miley Cyrus

Η Destiny Hope Cyrus γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1992 και είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Είναι κόρη του τραγουδιστή Billy Ray και της ηθοποιού-παραγωγού Tish Cyrus. 

Η Miley Cyrus ξεκίνησε την καριέρα της στη βιομηχανία του θεάματος ως αστέρας της τηλεόρασης του Disney Channel και κατάφερε να μεταπηδήσει και να εδραιωθεί στη μουσική βιομηχανία, ως μια από τις ερμηνεύτριες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Έγινε ευρύτερα γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Hannah Montana» του Disney Channel, όπου υποδυόταν τη νεαρή Miley Stewart / Hannah Montana.

Νονά της Miley είναι η διάσημη τραγουδίστρια, συγγραφέας και ηθοποιός Dolly Parton.

To 2007, η Miley υπέγραψε συμβόλαιο με την Hollywood Records για την ταινία «Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus», που σκοπό είχε την προώθηση των τραγουδιών της. Πούλησε τρία εκ. αντίτυπα στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε στα Billboard Hot 100 ως μία από τις 10 καλύτερες τραγουδίστριες με το τραγούδι «See You Again».

Η «Hannah Montana» έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 2006 και έγινε η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση του Disney Channel, ανεβάζοντας στα ύψη τη φήμη και τα έσοδα της Miley, που πολύ σύντομα καθιερώθηκε ως teenager’s idol.

Η Miley Cyrus έγινε τελικά η πρώτη ανερχόμενη νεαρή ηθοποιός που ασχολήθηκε με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα καταναλωτικά προϊόντα, και τη μουσική μέσω της Disney.

Η δεύτερη σεζόν της Hannah Montana έκανε πρεμιέρα στις 23 Απριλίου 2007 και ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2008. Λίγο αργότερα, η Miley Cyrus υπέγραψε συνεργασία για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ της με τη δισκογραφική Hollywood Records. Ο διπλός δίσκος με τίτλο «Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus» εκδόθηκε στις 26 Ιουνίου του 2007. Ο πρώτος δίσκος χρησιμοποιήθηκε ως άλμπουμ για τη δεύτερη σεζόν της σειράς, ενώ ο δεύτερος έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα για τα Billboard 200 με συνολικές πωλήσεις στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας που έφταναν τα 326,000 αντίτυπα.

Στις 22 Ιουλίου 2008, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της Miley με τίτλο «Breakout», το οποίο ήταν εμπνευσμένο από «ό,τι συνέβη στη ζωή της τον προηγούμενο χρόνο». Το άλμπουμ κατέλαβε αμέσως την κορυφή του Billboard 200, καταγράφοντας πωλήσεις άνω των 370.000 μόνο στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας από την κυκλοφορία.

Tο καλοκαίρι του 2009, η Miley κυκλοφόρησε την πρώτη της σειρά ρούχων και αξεσουάρ σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Max Azria.

Το «Breakout» έγινε πλατινένιο, καθώς οι συνολικές του πωλήσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε η ταινία κινουμένων σχεδίων «Bolt», όπου χρησιμοποιήθηκε η φωνή της στο ρόλο της Penny. Έλαβε υποψηφιότητα για το Golden Globe Award for Best Original Song για την ερμηνεία της στο τραγούδι, «I Thought I Lost You». Το 2009, η Miley Cyrus πρωταγωνίστησε στην ταινία «Hannah Montana: The Movie».

Το 2009 η Miley Cyrus με το άλμπουμ της «The Time of Our Lives», κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα Billboard Hot 100, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε η ταινία με τίτλο «The Last Song», καθώς και το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο «Can't Be Tamed»

Τα επόμενα δύο χρόνια, επικεντρώθηκε κυρίως στην καριέρα της ως Miley, με αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το 2013, η Miley κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο «Bangerz» μέσω της RCA Records. Το 2016 ήταν κριτής στο The Voice, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε ένα ακόμα άλμπουμ με τίτλο «Younger Now».

Η Μiley Cyrus είναι επίσης η συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Miles to Go» και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες που προέρχονται από την Disney.

Το 2010 κατέλαβε τη δέκατη θέση στο περιοδικό Forbes, με τις 100 πιο δυναμικές διασημότητες, ενώ το 2011 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η «έφηβη με τις περισσότερες εμφανίσεις στα chart επιτυχιών». 

Στα τέλη του 2014 ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Happy Hippie, για την υποστήριξη των άστεγων νέων και των εκπροσώπων της LGBT κοινότητας.

Έχει επίσης 17 τραγούδια στα καλύτερα δέκα τραγούδια του Billboard Hot 100 και τέσσερα πιστοποιημένα πλατινένια άλμπουμ από την RIAA, από την ηλικία των 18. Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που είναι γεννημένη τη δεκαετία του '90 και κατάφερε (με το σινγκλ «Wrecking Ball») να φθάσει στο Νο.1 του Billboard Hot 100. Επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 πρόσωπα του περιοδικού Time που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Το «Nothing Breaks Like a Heart», των Mark Ronson και Miley Cyrus κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου 2018, ως το πρώτο σινγκλ από το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Ronson και κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο.2 των UK Singles Chart αλλά και το Νο.43 αντίστοιχα στο US Billboard Hot 100.

«Midnight Sky» είναι ο τίτλος του πρώτου σινγκλ που ξεχώρισε από το έκτο άλμπουμ της Miley. Κυκλοφόρησε στις 14 Αυγούστου 2020 και έφτασε μέχρι το Νο.14 του US Billboard Hot 100 καθώς και την πέμπτη θέση του Official Singles Chart Top 100. Τον Οκτώβριο του 2020, η Cyrus ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι το έβδομο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ της, με τίτλο «Plastic Hearts» θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου 2020.

Το Μάιο του 2021, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρία παραγωγής ταινιών NBCUniversal, ενώ το Φεβρουάριο του 2022, η Cyrus ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει μια νέα περιοδεία για την υποστήριξη του άλμπουμ της ''Plastic Hearts'', που κυκλοφόρησε από την RCA Records. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αναβάλει την περιοδεία της λόγων των αυστηρών περιορισμών για την πανδημία του Covid 19.

Την 1η Απριλίου 2022, η Cyrus κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά live album που ηχογράφησε, με τίτλο ''Attention: Miley Live''.

Μέχρι σήμερα είναι η τραγουδίστρια με τα περισσότερα άλμπουμ στο Billboard 200 chart των ΗΠΑ για τον 21ο αιώνα, με συνολικά δεκατρείς συμμετοχές.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker