kiss-logo
Now playingHOUDINI DUA LIPA
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Lady Gaga

Η  Stefani Joanne Angelina Germanotta, ευρύτερα γνωστή και ως Lady Gaga, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, τραγουδοποιός και χορεύτρια.

Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1986 στο Μανχάταν. Οι γονείς της ονομάζονται Σύνθια Μπίσετ και Τζόζεφ Τζερμανότα, ενώ έχει και μια μικρότερη αδελφή, τη Νάταλι. Από τεσσάρων ετών ασχολήθηκε με το πιάνο και στην ηλικία των 11 ξεκίνησε τη φοίτηση της στο σχολείο Convent of the Sacred Heart που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute για δέκα χρόνια.

Έπειτα από την αποφοίτησή της, πραγματοποίησε μουσικές και θεατρικές σπουδές στο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Πριν τη κυκλοφορία της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς, είχε γράψει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως η Britney Spears, η Fergie και το συγκρότημα των Pussycat Dolls.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, της έχουν δοθεί οι τίτλοι «Mother Monster» και «Πριγκίπισσα της Ποπ». Στη μέχρι τώρα μουσική πορεία της, έχει λάβει πληθώρα βραβείων, μεταξύ των οποίων Oscar, Grammy, Golden Globe, Brit και τα MTV Awards.

Το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga προέκυψε από το τραγούδι των Queen «Radio GaGa». Η μουσική και το στυλ της είναι επηρεασμένα από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Michael Jackson, Μadonna, Whitney Houston και Queen. Εκτός από την ποπ και τη ροκ μουσική , έχει γράψει τραγούδια σε ραπ, τζαζ, κάντρι και glam rock στιλ. Επίσης έχει τραγουδήσει μαζί με τους Rolling Stones, τους U2, τους Metallica και τους Βon Jovi μεταξύ άλλων καλλιτεχνών. Η Lady Gaga θεωρείται από πολλούς η «Νέα Βασίλισσα της Ποπ».

Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ, 11 βραβεία Γκράμι από τις 27 υποψηφιότητες, δυο Χρυσές Σφαίρες, τρία Βραβεία BRIT και 13 MTV Video Music Awards από τις 26 υποψηφιότητες. Είναι η πρώτη ερμηνεύτρια στην ιστορία που κέρδισε το Songwriters Hall Of Fame: Icon Award, ως αναγνώριση για τη συνεισφορά της στη βιομηχανία της μουσικής. Το 2016 πήρε την πρώτη της υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ, και βραβείο Hollywood Music in Media Awards για τη μπαλάντα της «Til It Happens To You», που αφορά στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ απέσπασε επίσης την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της ως C. Elizabeth στη δημοφιλή αμερικανική σειρά τρόμου American Horror Story.

Το 2018, εμφανίστηκε ως πρωταγωνίστρια στην ταινία «A Star is Born» μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ «Born This Way» κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και έφτασε μέχρι το Νο.1 σε 28 χώρες. Στην Αμερική έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση και παρέμεινε στην κορυφή για έξι συνεχόμενες εβδομάδες. Το δεύτερο σινγκλ, με τίτλο «Judas» κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου. Το άλμπουμ έλαβε δυο Υποψηφιότητες για Βραβείο Γκράμι.

To 2018, παράλληλα με την ταινία «A Star Is Born» κυκλοφόρησε και το soudtrack άλμπουμ, του οποίου τα τραγούδια έγραψε η ίδια με τη συμμετοχή του Cooper σε ορισμένα. Στην ταινία ωστόσο τα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά, κατόπιν απαίτησης από την ίδια. Το lead single «Shallow» κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 και έγινε το τέταρτο Νο.1 hit της στην Αμερική, επτά χρόνια μετά το "Born This Way".

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 κυκλοφόρησε το lead single του έκτου της δίσκου «Chromatica», με τίτλο «Stupid Love». Ο δίσκος προοριζόταν να κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας του Cοvid-19 κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker