kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο Leonard Cohen

Υπήρξε από τους σημαντικότερους σημαντικότερους συνθέτες – τραγουδιστές και τραγουδοποιούς στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Λέοναρντ Κοέν (Leonard Norman Cohen), γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 21 Σεπτεμβρίου 1934 και κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες – τραγουδιστές και τραγουδοποιούς στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία.

Ο πατέρας του ήταν ευκατάστατος έμπορος υφασμάτων. Σε ηλικία έξι ετών, ο Κοέν έχασε τον πατέρα του και αυτό τον σημάδεψε για όλη του την ζωή. Έφηβος έμαθε κιθάρα και έγινε μέλος του μουσικού γκρουπ Buckskin Boys, το οποίο έπαιζε μουσική κάντρι. Αργότερα, τον καιρό που ήταν σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο McGill εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα που τον έκαναν γνωστό στους καναδικούς λογοτεχνικούς κύκλους.

Το 1963 εγκαταστάθηκε στην Ύδρα, όπου συνέχισε να γράφει. Με το μυθιστόρημα Beautiful Losers που κυκλοφόρησε το 1966, γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας. Ωστόσο, το 1967 αποφάσισε να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ για να αφοσιωθεί στην μουσική.

Ο Leonard Cohen δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά είναι πατέρας δύο παιδιών, του Άνταμ (1972) και της Λόρκα (1974), που απέκτησε με τη Suzanne Elrod.

Το 2010 τιμήθηκε με Τιμητικό Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Ο Cohen «έφυγε» από τη ζωή στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην ηλικία των 82 ετών. «Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή εν πλήρη ηρεμία στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έχοντας τη γνώση ότι κατάφερε αυτό που πίστευε ως καλύτερό του μουσικό άλμπουμ», δήλωσε ο γιος του Adam. Με την ανακοίνωση του θανάτου του, πολλοί ήταν οι φίλοι και οπαδοί που έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής μπροστά από το σπίτι του στο Μόντρεαλ, αφήνοντας ένα κερί ή λίγα λουλούδια.

Το 14ο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του ''You Want It Darker'' κυκλοφόρησε μόλις τον Οκτώβριο του 2016.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker