kiss-logo
Now playingLOVE IS FOR FREE SMILEY & PACHA MAN
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Ένας αστεροειδής για τον τραγουδιστή των Queen

''Σήμερα, ένας αστεροειδής ονομάστηκε Freddiemercury, προς τιμή του χαρισματικού frontman του συγκροτήματος των Queen.''
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Την ημέρα που ο αποβιώσας τραγουδιστής των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι θα γιόρταζε τα 70α γενέθλιά του, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του στη βιομηχανία της μουσικής.

Η ιδιαίτερη αυτή τιμή απονέμεται από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για την ονοματοδοσία των αστεροειδών.

Ο αστεροειδής που έχει διαστάσεις 3,5 χιλιομέτρων στο μήκος, ονομάζεται πια επίσημα αστεροειδής ''17473 Φρέντι Μέρκιουρι''. Ανακαλύφθηκε από αστροφυσικούς το 1991, τη χρονιά του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή.

Η τροχιά του τοποθετείται σε κάποιο σημείο μεταξύ του Άρη και του Δία.

Ο Joel Parker, υπεύθυνος του Southwest Institute δήλωσε: ''Σήμερα, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Freddie Mercury, ένας αστεροειδής ονομάστηκε Freddiemercury, προς τιμή του χαρισματικού αυτού τραγουδιστή και frontman του συγκροτήματος των Queen.''

Το αληθινό όνομα του Freddie Mercury, ήταν Farrokh Bulsara. Γεννήθηκε το 1946 και έφυγε από τη ζωή το 1991. Θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους σπουδαιότερους ροκ τραγουδιστές όλων των εποχών. 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker