kiss-logo
Now playingESPRESSO SABRINA CARPENTER
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Shakira – Ελέγχεται για φορολογικές παραβάσεις

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αντιμέτωπη με μια νέα φορολογική έρευνα στην Ισπανία είναι η Shakira, καθώς ελέγχεται για δεύτερη φορά για φορολογικές παραβάσεις που φέρεται να έχει διαπράξει στη διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας δήλωσε: ''Οι δικαστικές αρχές ξεκίνησαν διαδικασία ελέγχου κατά της τραγουδίστριας Shakira, για δύο πιθανές φορολογικές παραβάσεις που αντιστοιχούν στις φορολογικές δηλώσεις της το 2018, ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε από εισαγγελείς''.

Όπως είναι γνωστό, η Κολομβιανή τραγουδίστρια είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν ότι δεν κατέβαλε τους φόρους που της αναλογούσαν μεταξύ των ετών 2012 και 2014. Τότε οι ελεγκτές της εφορίας είχαν υποστηρίξει ότι η διάσημη ερμηνεύτρια περνούσε περισσότερες από 183 ημέρες ετησίως στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της περιόδου, καθιστώντας την μόνιμη κάτοικο και άρα υπόχρεη για φορολογικούς λόγους, ενώ η ίδια επέμενε ότι η κύρια κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες.
Η 46χρονη, η οποία μετακόμισε στη Φλόριντα τον Απρίλιο μετά τον χωρισμό της από τον Ισπανό σταρ του ποδοσφαίρου Gerard Piqué, αναμένεται να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 20 Νοεμβρίου.
Η νέα έρευνα θα διεξαχθεί από το ίδιο δικαστήριο που ξεκίνησε και την προηγούμενη έρευνα για τη φορολογική κατάσταση της Shakira, καθώς τα νέα πιθανά αδικήματα σχετίζονται με δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι σε παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Elle η Shakira, είχε υποστηρίξει ότι έχει ανταποκριθεί σε όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις και είναι ''θέμα αρχής'' να αποδειχθεί αυτό στο δικαστήριο. 

''Πρέπει να παλέψω για αυτό που πιστεύω, καθώς πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες. Καταρχάς, δεν ήμουν 183 ημέρες τον χρόνο στη χώρα εκείνη την εποχή αφού ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου δεσμεύσεων σε όλο τον κόσμο, και δεύτερον, έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίζονται ότι όφειλα, άρα μέχρι σήμερα δεν τους οφείλω τίποτα''.

 

 

 

 

Φωτογραφία: fanpop.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker