kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και απασχόλησαν την κοινή γνώμη, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 31 Μαΐου, το 2017 ο Luis Fonsi, ο Daddy Yankee και ο Justin Bieber απολάμβαναν ένα μοναδικό προνόμιο, γράφοντας ιστορία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία με την τεράστια επιτυχία του σινγκλ ''Despacito''.

Το τραγούδι κατάφερε να βρίσκεται τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην κορυφή των singles chart στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανία ταυτόχρονα.

Γράφτηκε στο Μαϊάμι το 2016. Την τελική επιμέλεια του σινγκλ, υπογράφουν οι Luis Fonsi, Erika Ender και Daddy Yankee, ενώ η παραγωγή φέρει την υπογραφή των Andrés Torres και Mauricio Rengifo. Στις 17 Απριλίου 2017 κυκλοφόρησε η remix εκδοχή του τραγουδιού με τη συμμετοχή του Justin Bieber στα φωνητικά. Για τις ανάγκες του νέου remix, o νεαρός αστέρας του πενταγράμμου από τον Καναδά, ερμήνευσε μάλιστα για πρώτη φορά στα Ισπανικά.

Το original video του ''Despacito'', που κυκλοφόρησαν οι Luis Fonsi και Daddy Yankee, ανέβηκε στην πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2017 και κατάφερε να σπάσει το φράγμα των έξι δισεκατομμυρίων στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Το συγκεκριμένο βίντεο βέβαια είχε δημιουργήσει  νέο ρεκόρ στην πλατφόρμα του YouTube και παλαιότερα, καθώς ήταν το πρώτο που ξεπέρασε το ορόσημο των 3, μετά των 4 και αργότερα των 5 δισεκατομμυρίων προβολών ενώ μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 8 δισ. προβολές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι είχε 25,7 εκατομμύρια views στη διάρκεια μιας μόνο ημέρας ενώ κατά μέσο όρο κατέγραφε 2,8 εκατομμύρια προβολές σε ημερήσια βάση.

 

 

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker