kiss-logo
Now playingIS IT LOVE LOREEN
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 16 Μαΐου, το 1966 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, χορεύτρια και ηθοποιός Janet Jackson. Έχει στο ενεργητικό της έναν εκτενή κατάλογο επιτυχιών, με singles όπως τα ''Nasty'', ''Rhythm Nation'', ''That's the Way Love Goes'', ''When I Think Of You'', ''Together Again'' και ''All for You'' μεταξύ άλλων, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

H Janet Damita Jo Jackson, που είναι το δέκατο και νεότερο μέλος της οικογένειας των Jackson ξεκίνησε την καριέρα της το 1976 συμμετέχοντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα The Jacksons, και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε καταφέρει να καθιερωθεί ήδη ως pop icon, υπογράφοντας παράλληλα το πρώτο της συμβόλαιο με την A&M Records το 1982.

To 2008, η Janet Jackson κατέλαβε την έβδομη θέση στη λίστα του περιοδικού Billboard με τους Hot 100 All-Time Top Artists, ενώ το 2010 ήταν στο Νο. 5 του καταλόγου με τους Top 50 R&B/Hip-Hop καλλιτέχνες των τελευταίων 25 ετών.

Είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο βραβευμένες γυναίκες στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, αφού στο ενεργητικό της προσμετρά πέντε βραβεία Grammy, 11 Billboard Music Awards, 11 American Music Awards και έχει ενταχθεί οκτώ φορές στο Guinness World Records book, ενώ το 2019 εντάχθηκε στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

 

 

Φωτογραφία: wallpapers.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker