kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Αθώοι είναι οι Led Zeppelin όπως αποφάνθηκε δικαστήριο του L.A.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, το χαρακτηριστικό κιθαριστικό ριφ, δεν αποτελεί αντιγραφή ή απόσπασμα του ορχηστρικού των Spirit
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αθώοι είναι οι Led Zeppelin όπως αποφάνθηκε δικαστήριο του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, το χαρακτηριστικό κιθαριστικό ριφ που ακούγεται στην επιτυχία του συγκροτήματος ''Stairway to Heaven'', δεν αποτελεί αντιγραφή ή απόσπασμα ενός ορχηστρικού κομματιού των Spirit, όπως ισχυρίστηκε το εν λόγω συγκρότημα.

Η σύνθεση των Spirit έχει τίτλο ''Taurus'' και φέρει την υπογραφή του κιθαρίστα Ράντι Καλιφόρνια, ο οποίος όμως δεν είχε επικυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για το τραγούδι μέχρι και το 1977 που απεβίωσε. Σαν αποτέλεσμα, ο διαχειριστής των πνευματικών δικαιωμάτων του μουσικού, Μάικλ Σκίντμορ, είχε αξιώσει αποζημίωση της τάξης των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ρόμπερτ Πλαντ και το συγκρότημά του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με καθυστέρηση δυο χρόνων, όμως ο Σκίντμορ δεν κατάφερε πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους για την πατρότητα της σύνθεσης.

Έτσι, μια από τις πιο θρυλικές μπαλάντες στην ιστορία της ροκ μουσικής, μπορεί να εξακολουθήσει να κυκλοφορεί τιμώντας την υπογραφή των ταλαντούχων δημιουργών της, Ρόμπερτ Πλαντ και Τζίμι Πέιτζ.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker