kiss-logo
Now playingBOULEVARD OF BROKEN DREAMS GREEN DAY
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 17 Ιανουαρίου, το 1984 γεννήθηκε ο DJ, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός μουσικής Calvin Harris.

O Adam Richard Wiles, όπως είναι το αληθινό όνομα του Harris, γεννήθηκε στην περιοχή Dumfries της Σκωτίας. Ως έφηβος εργάστηκε σε σούπερ μάρκετ αλλά και στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, επενδύοντας παράλληλα τα έσοδα από την εργασία του στην αγορά εξοπλισμού για να γίνει DJ.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ μέχρι σήμερα, και είναι ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Fly Eye Records που ιδρύθηκε το 2010, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος DJ στον κόσμο και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και το 2018, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes.

Είναι ο πρώτος solo καλλιτέχνης που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του ενός δισ. σε ψηφιακές ακροάσεις στην πλατφόρμα του Spotify.

Συνολικά έχει τιμηθεί με 18 υποψηφιότητες στα Brit Awards και πέντε στα βραβεία Grammy, ενώ έχει βραβευτεί με ένα Brit και ένα Grammy καθώς και ένα Ivor Novello Award.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker