kiss-logo
Now playingTHIS LOVE MAROON 5
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 7 Ιανουαρίου, το 2010 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Nielsen SoundScan που καταγράφει και δημοσιεύει τον απολογισμό των πωλήσεων μουσικής για το έτος που πέρασε, ο Michael Jackson ήταν μακράν ο καλλιτέχνης με τις καλύτερες πωλήσεις του 2009.

Στον κατάλογο που αποτυπώνει το σύνολο των φυσικών και ψηφιακών πωλήσεων στη βιομηχανία της μουσικής, ο Michael Jackson βρισκόταν στην κορυφή με μεγάλη απόσταση μάλιστα από τον δεύτερο κατά σειρά καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με την εταιρία που παρουσιάζει τα δεδομένα πωλήσεων μουσικής, ακόμα και 40 χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, οι Beatles παρέμεναν το συγκρότημα με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και για το 2009, χάρη και στην επανακυκλοφορία του μουσικού τους καταλόγου.

Ωστόσο τα πράγματα αποτυπώθηκαν διαφορετικά αναφορικά με τις ψηφιακές πωλήσεις, όπου η Lady Gaga ήταν πραγματικά η ''βασίλισσα'' των downloads, ενώ στην κατάταξη ακολουθούσαν οι Black Eyed Peas, ο Michael Jackson όπως προαναφέραμε και η Taylor Swift, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνολικές ψηφιακές πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια.

 

 

Φωτογραφία: Wallpapers.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker