kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 4 Ιανουαρίου, το 1960 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης βίντεο κλιπ και ακτιβιστής Michael Stipe, που είναι ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος και frontman του συγκροτήματος R.E.M.

Η επιτυχία των R.E.M. ήταν τεράστια, από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 όταν ιδρύθηκαν, μέχρι και το 2011 που τα μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν τη διάλυση του σχήματος.

Ο ρόλος του συγκροτήματος στη δημιουργία και την εξέλιξη της σκηνής του εναλλακτικού ροκ ήταν και παραμένει κομβικός, σύμφωνα με τους συντάκτες του μουσικού τύπου και τους κριτικούς μουσικής.

Ως μέλος του συγκροτήματος των R.E.M., ο Stipe εντάχθηκε στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame το 2007, ενώ ως τραγουδιστής και συνθέτης επηρέασε ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων όπως οι ίδιοι είχαν παραδεχθεί, τον Kurt Cobain των Nirvana και τον Thom Yorke των Radiohead. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Bono των U2 περιγράφει τη φωνή του Stipe ως ''εξαιρετική'', ενώ ο Yorke είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Guardian ότι ο Stipe είναι ο πιο αγαπημένος του τραγουδιστής.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker