kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου, το 1998 η Cher απολάμβανε την τεράστια επιτυχία του σινγκλ της ''Believe'', που κατάφερε μάλιστα να κατακτήσει την κορυφή των Singles Chart συνολικά σε 23 χώρες.

Με την κυκλοφορία του πρωτοποριακού για την εποχή του σινγκλ, η Cher έθεσε επίσης ένα νέο ρεκόρ καθώς επέστρεψε στην κορυφή του chart ύστερα από το 1974 (όταν απολάμβανε την επιτυχία με το τραγούδι της ''Dark Lady''), διανύοντας δηλαδή το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ δυο Νο.1 επιτυχιών, για solo καλλιτέχνη.

Πρόκειται για το τέταρτο Νο. 1 της Cher, που ξεχώρισε μέσα από το 22ο στούντιο, ομώνυμο άλμπουμ της και καθιέρωσε τη χρήση του φωνητικού Auto-Tune εφέ, που έγινε αργότερα γνωστό και ως ''Cher effect''.

Το ''Believe'' βρέθηκε στην κορυφή των singles chart σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων της Αυστραλίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker