kiss-logo
Now playingMAD ABOUT YOU HOOVERPHONIC
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Δεκεμβρίου, το 1966 γεννήθηκε η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Sinead O’Connor.

Η Sinéad Marie Bernadette O'Connor, που έχει επιλέξει να αποκαλείται Shuhada Sadaqat στο εξής, έχει κυκλοφορήσει συνολικά 10 στούντιο άλμπουμ και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον παγκόσμιο μουσικό τύπο με τις δραστηρίοτητες της, τον ακτιβισμό, τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις, καθώς και τους αγώνες της για τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

Το 2017, η O'Connor αποφάσισε να αλλάξει προσωρινά το όνομά της σε Magda Davitt, ενώ σε όλη τη διάρκεια του βίου της δεν παραλείπει να αναφέρεται δημόσια σε άλλα κοινωνικά θέματα, που σχετίζονται με την κακοποίηση παιδιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Με την κυκλοφορία του ντεμπούτο της άλμπουμ ''The Lion and the Cobra'', που ηχογραφήθηκε το 1987, κέρδισε μια θέση στους καταλόγους των επιτυχιών, ενώ με το δεύτερο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ που ηχογράφησε γνώρισε παγκόσμια επιτυχία χάρη στην κυκλοφορία του σινγκλ "Nothing Compares 2 U".

To σινγκλ περιλαμβάνεται επίσης στο άλμπουμ των The Family, συγκρότημα που αποτελεί side project του Prince, του καλλιτέχνη που υπογράφει την αρχική σύνθεση του τραγουδιού το 1984. Ο Prince ηχογράφησε μάλιστα ξανά το τραγούδι το 1993 με τη συμμετοχή της Rosie Gaines στα φωνητικά.

 

 

Φωτογραφία: elpais.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker