kiss-logo
Now playingJUST LIKE A PILL PINK
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Οι ηχογραφήσεις των Pink Floyd σε επίσημη επανακυκλοφορία

Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια οι Pink Floyd επανακυκλοφορούν τις παλιές ηχογραφήσεις τους, σε μορφή βινυλίου
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Για πρώτη φορά ύστερα από δυο δεκαετίες, το συγκρότημα των Pink Floyd αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τις παλιές ηχογραφήσεις του, σε μορφή βινυλίου.

Οι τέσσερις πρώτοι δίσκοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του Ιουνίου και περιλαμβάνουν τα LP ''The Piper at the Gates of Dawn'', ''A Saucerful of Secrets'', το σάουντρακ της ταινίας ''More'', καθώς και το κλασικό πια ''Ummagumma''.

Το συγκρότημα σκοπεύει να ανακοινώνει σταδιακά τις ημερομηνίες επανακυκλοφορίας των βινυλίων του καταλόγου, ενώ προς το παρόν όλο το ηχογραφημένο υλικό τους είναι διαθέσιμο σε CD καθώς και σε ψηφιακή μορφή μέσα από τις περισσότερες πλατφόρμες αναπαραγωγής.

Την τελική επεξεργασία του ήχου στις πρώτες αναπαραγωγές έχουν αναλάβει οι James Guthrie, Joel Plante και Bernie Grundman, ενώ θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο 180 γραμμαρίων για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Την αρχική σύνθεση των Pink Floyd αποτέλεσαν οι Syd Barrett, Roger Waters, Rick Wright και Nick Mason. Εμφανίστηκαν στη μουσική βιομηχανία το 1967, όταν κυκλοφόρησε το σινγκλ τους Arnold Layne. Τη θέση του Syd Barrett στο συγκρότημα πήρε ο David Gilmour με τον οποίο ακολούθησε το 1973 η κυκλοφορία του The Dark Side Of The Moon που κατέχει τον τίτλο του άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.

Μερικά ακόμα από τα άλμπουμ που πρόκειται να εκδοθούν ξανά σε μορφή βινυλίου είναι τα: The Wall, Animals, Wish You Were Here, The Final Cut, καθώς και το The Endless River που κυκλοφόρησε το 2014.

Οι δίσκοι των Pink Floyd θα διατεθούν από τη δισκογραφική Warner Music για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, ενώ στη Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο τη διανομή έχει αναλάβει η Sony Music.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker