kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου, το 2014 ο Ed Sheeran απολάμβανε την τεράστια επιτυχία του δεύτερου στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε, κυριαρχώντας στο album chart της Μεγάλης Βρετανίας.

Το άλμπουμ του ταλαντούχου νεαρού, με τίτλο ''X'', κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 2014 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και παγκοσμίως στις 23 Ιουνίου μέσω της Asylum και της Atlantic Records.

Το άλμπουμ γνώρισε παγκόσμια εμπορική επιτυχία, φτάνοντας μέχρι την πρώτη θέση στο chart 15 χωρών, ενώ εκτός από το UK Albums Chart κατάφερε να φτάσει επίσης στην κορυφή του US Billboard 200.

Το ''Χ'' εντάχθηκε στο Τop 5 επτά άλλων χωρών, και ήταν το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις του 2014 στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, προτάθηκε ως ''Album of the Year'' στα 57α Grammy Awards.

Το άλμπουμ του Sheeran βρέθηκε επίσης στην πρώτη θέση του Spotify, καθώς είχε τις περισσότερες ψηφιακές ακροάσεις για το 2014, ενώ τον επόμενο χρόνο το ''Χ'' ήταν το δεύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μένοντας πίσω μόνο από το ''25'' της Adele. 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker