kiss-logo
Now playingEL CORAZON ARNO ELIAS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Text Size:
  • A
  • A
  • A

france3_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που επιλέγουν κάθε χρόνο τη Γαλλία – 5ο παγκόσμιο εκπαιδευτικό προορισμό διεθνών φοιτητών – αυξάνεται σταδιακά. Το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, το σχεδόν μηδενικό κόστος των σπουδών, η ποικιλομορφία των προγραμμάτων σπουδών (και ειδικότερα των αγγλόφωνων προγραμμάτων), ο δυναμισμός της βιομηχανίας, η άνθιση της γαλλικής καινοτομίας, αλλά και η ποιότητα του γαλλικού τρόπου ζωής, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιλογή των φοιτητών.

Στο περίπλοκο υγειονομικό τοπίο που σχετίζεται με την πανδημία Covid 19, η Γαλλία αποτελεί μία από τις λίγες μεγάλες χώρες που συνέχισε να υποδέχεται φοιτητές από το εξωτερικό και να τους παρέχει έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων δια ζώσης. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στη Γαλλία δε μειώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, αντίθετα σημείωσε σημαντική αύξηση. Οι νέοι Έλληνες εκτίμησαν τόσο την ευελιξία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσο και τη στήριξη που έλαβαν από το εκπαιδευτικό και από το διοικητικό προσωπικό.

Λαμβάνοντας υπόψη το σταθερό αυτό ενδιαφέρον, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει την Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2022, που θα διεξαχθεί υβριδικά:

  • Με φυσική παρουσία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα θεματικών παρουσιάσεων:
11.00-12.00: Οι προπτυχιακές σπουδές
14.00-15.00: Οι σπουδές μηχανικών
16.00-17.00: Οι μεταπτυχιακές σπουδές

  • Διαδικτυακά, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, να συναντήσει τους εκπροσώπους τους κατόπιν ραντεβού, και να παρακολουθήσει θεματικές διαλέξεις για τις σπουδές στη Γαλλία. Μπορείτε να δείτε αναλυτική λίστα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετέχουν εδώ.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker