kiss-logo
Now playingHOUDINI DUA LIPA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου, το 2004 στην κορυφή των Singles Chart στη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά βρισκόταν η αφρόκρεμα της νεότερης βρετανικής ποπ και ροκ μουσικής σκηνής, που συναντήθηκε στο στούντιο για μια νέα ηχογράφηση του θεματικού σινγκλ, «Do They Know It's Christmas?».

O Boy George, o Paul Young, o Sting, ο Phil Collins, ο Simon Le Bon, ο Paul Weller και ο George Michael μεταξύ άλλων διάσημων καλλιτεχνών, έδωσαν τη θέση τους στους νεότερους Robbie Williams, Chris Martin, Dido, Jamelia και άλλους, που ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους κάτω από το μουσικό project ''Βand Aid 20'' και συμφώνησαν να ερμηνεύσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς το τραγούδι που έγραψαν οι σπουδαίοι Bob Geldof και Μidge Ure.

Ο Bono και ο Paul McCartney ήταν οι μόνοι από το αρχικό line-up που δάνεισαν τις φωνές τους στη νέα εκδοχή που ηχογράφησαν οι Band Aid 20.

Οι πωλήσεις του αρχικού σινγκλ ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις ξεπέρασαν τα 13,6 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται μάλιστα για το σινγκλ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από το 1984 και το 2004, το σινγκλ ηχογραφήθηκε ακόμα δυο φορές, το 1989 και το 2014 αντίστοιχα.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker