kiss-logo
Now playingLEFT OUTSIDE ALONE ANASTACIA
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Ρεκόρ βροχόπτωσης έφερε η πρόσφατη κακοκαιρία

Στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Text Size:
  • A
  • A
  • A

rain2_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανώνυμης κακοκαιρίας, σημειώθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής στα ηπειρωτικά, καθώς επίσης και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αναφέρει το meto.gr. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταρρίφθηκαν ρεκόρ 15 ετών στην ετήσια βροχόπτωση, καθώς επίσης και 17 ετών της ημερήσιας έκτασης χιονοκάλυψης στον Ελλαδικό χώρο για τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου.  

Συγκεκριμένα, στον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό στα Θεοδώριανα Άρτας το ετήσιο ύψος βροχής έως και την Κυριακή 12/12 έφτασε τα 3425 mm, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ετήσιου ύψους βροχής 15 ετών στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από το 2006 όπου λειτουργεί το δίκτυό του. Επίσης, έσπασε το ρεκόρ ετήσιου ύψους βροχής και του ίδιου σταθμού, από το 2009 όπου και ξεκίνησε η λειτουργία του. Το προηγούμενο ρεκόρ ετήσιας βροχόπτωσης είχε σημειωθεί στην περιοχή Ασκύφου Χανίων το 2019 με ύψος 3257 mm.        

Παράλληλα, οι έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας κάλυψαν το μεγαλύτερο τμήμα των κεντρικών και βόρειων ορεινών, όπως καταγράφτηκε από δορυφορικά δεδομένα, τα οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr και αποτυπώνονται στη συνέχεια. 

 

 

Σύμφωνα, με το αρχείο έκτασης χιονοκάλυψης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την επεξεργασία των δορυφορικών δεδομένων, η ημερήσια έκταση χιονοκάλυψης για το Σάββατο 11/12 έφτασε το 19%, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας χιονοκάλυψης 17 ετών.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker