kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 1η Νοεμβρίου, το 1962 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Anthony Kiedis, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής και frontman των Red Hot Chili Peppers.

Oι Red Hot Chili Peppers κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της rock λόγω αυτού του μεθυστικού μείγματος pop/rock/punk και funk μουσικής που αποτέλεσε τη μουσική τους ταυτότητα από τη δεκαετία του 80 μέχρι και τις μέρες μας. Για να δούμε τις ρίζες του συγκροτήματος πρέπει να γυρίσουμε στα μαθητικά χρόνια των Anthony Kiedis, Michael (Flea) Balzary και Hillel Slovak στο γυμνάσιο “Fairfax”, στην California της Αμερικής.

Ο Αnthony έγραφε ποίηση ενώ οι Michael και Hillel είχαν δείξει ήδη το ταλέντο τους στα μουσικά όργανα. Σύντομα οι τρεις φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος που ύστερα από μερικές αλλαγές κατέληξε στη σημερινή σύνθεση του lineup.

Με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων άλμπουμ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Peppers είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, ενώ είναι επίσης το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στην ιστορία του εναλλακτικού ροκ, με τα περισσότερα νούμερο ένα σινγκλ στο συγκεκριμένο είδος.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker