kiss-logo
Now playingCRY KAZKA
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Στηρίζοντας τα αδέσποτα της Αθήνας
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4/10), πραγματοποιώντας μια σειρά από δράσεις προς ενίσχυση των τετράποδων φίλων μας που διαβιούν στο δρόμο ή έχουν πέσει θύματα εγκατάλειψης. 

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, παραμονή της παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο Ε.Ε.Σ. μετέφερε  με κλιμάκιο εθελοντών, μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών για να ενισχύσει τα ζώα που φιλοξενούνται στον Φιλοζωικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ οι εθελοντές συμμετείχαν ενεργά και στο bazaar που στήθηκε προς ενίσχυση του έργου του. 

Χτες, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε μεγάλη ποσότητα ζωοτροφής στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Πολυκάρπου 69, Αθήνα), προκειμένου να σταθεί αρωγός στο ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό έργο των ανθρώπων του καταφυγίου. Στο σημείο βρέθηκαν εθελοντές του Ε.Ε.Σ. που έβγαλαν τα σκυλιά βόλτα προσφέροντας τους στιγμές χαράς και κοινωνικοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Ε.Σ., έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη του στα συμπαθέστατα τετράποδα, προχωρώντας στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ και υλοποιώντας παράλληλα με επιτυχία τη δράση «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς», κατά την οποία εθελοντές αναλαμβάνουν τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 αλλά και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σπουδαίο ήταν και το έργο των εθελοντών του Ε.Ε.Σ προς τα άγρια και οικόσιτα ζώα στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού όταν διέσωσαν εκατοντάδες από αυτά σε διάφορα πύρινα μέτωπα της χώρας.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker