kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από το Ίδρυμα Schwarz
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Από σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Schwarz παρουσιάζει τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη». To Curtis on Tour, The Nina von Maltzahn Global Touring Initiative of the Curtis Institute of Music, η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis επιστρέφει στην Αθήνα σταθερά, όπως κάθε φθινόπωρο από το 2015. Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour φιλοξενεί απόφοιτους, σπουδαστές και καθηγητές του Curtis. 

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Ινστιτούτο Μουσικής Curtis συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, προσφέροντας σε εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς μια πραγματική εμπειρία περιοδείας. Φέτος, θα απολαύσουμε ένα πρόγραμμα με έργα των Beethoven, Schubert, Dvořák, Ξενάκη κ.α. που ερμηνεύουν οι απόφοιτοι Josef Špaček (βιολί), Τιμόθεος Πετρίν (βιολοντσέλο) και George Xiaoyuan Fu (πιάνο) στο αμφιθέατρο Cotsen Hall. Τέσσερις διαφορετικές συναυλίες που θα μεταδοθούν και ζωντανά από την ιστοσελίδα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. 
 
To Curtis on Tour συνεχίζει με συναυλίες στο Konzerthaus και Kleiner Saal του Βερολίνου και στο Hôtel de Talleyrand στο Παρίσι.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021   

George Xiaoyuan Fu, πιάνο

Sergei Rachmaninoff (1873–1943)
Études-Tableau, έργο 39, αρ. 5 

Germaine Tailleferre (1892–1983)
Ποιμενική

Henri Dutilleux (1916-2013)
Το παιχνίδι των αντιθέσεων, αρ. 3, από τα Πρελούδια

Maurice Ravel  (1875–1937)
Επιλογές από τους Καθρέπτες

Franz Schubert (1797–1828)
Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα, D. 960

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Tιμόθεος Πέτριν, βιολοντσέλο
George Xiaoyuan Fu, πιάνο

Franz Schubert (1797–1828)
Εισαγωγή, Θέμα και Παραλλαγές, έργο 82, αρ.2
Διασκ. Gregor Piatigorsky

Igor Stravinsky (1882–1971)
Ιταλική Σουίτα

Francis Poulenc (1899–1963)
Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Josef Špaček, βιολί
Tιμόθεος Πέτριν, βιολοντσέλο

Johan Halvorsen (1864–1935)
Σαραμπάντα με παραλλαγές σε ρε ελάσσονα σε ένα θέμα του 
George Frideric Handel

Bohuslav Martinů (1890–1959)
Ντουέτο αρ. 2 για βιολί και βιολοντσέλο

Ιάννης Ξενάκης (1922–2001)
Διπλή ζυγιά

Zoltán Kodály (1882–1967)
Ντουέτo, αρ. 7

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Josef Špaček, βιολί
Tιμόθεος Πέτριν, βιολοντσέλο
George Xiaoyuan Fu, πιάνο

Ludwig van Beethoven (1770–1827)
Τρίο σε ρε μείζονα, έργο 70, αρ. 1 («Φάντασμα»)

Antonín Dvořák (1841-1904)
Τρίο σε μι ελάσσονα, έργο 90 (“Dumky”)

ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

H Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα είναι ένα φημισμένο επιστημονικό κέντρο μελέτης του Ελληνισμού με συλλογές 145.000 σπάνιων βιβλίων, αρχείων, χειρογράφων και ερευνητικού υλικού, οι οποίες φωτίζουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Με τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συμποσίων, εκθέσεων, καθώς και με επιστημονικές δημοσιεύσεις, η Γεννάδειος έχει ως στόχο  να αναδείξει σε ένα ευρύτερο κοινό τη σημασία της ελληνικής κουλτούρας στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού. Από τον Αύγουστο του 2015, η Γεννάδειος -σε συνεργασία με το Ίδρυμα Schwarz-, φιλοξενεί το φεστιβάλ «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη», στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες του διάσημου Μουσικού Ινστιτούτου Curtis που ζωντανεύουν το πολιτιστικό τοπίο της πόλης στις αρχές του φθινοπώρου.

SCHWARZ FOUNDATION

Το Ίδρυμα Schwarz είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ πολιτισμών και χωρών. Λαμβάνοντας υπόψη τους σημαντικούς μετασχηματισμούς στην Ευρώπη και τους νέους τρόπους σκέψης που απαιτούνται, οι πρωτοβουλίες του Ιδρύματος φιλοδοξούν να συμβάλουν στη διαδικασία επαναξιολόγησης της σχέσης της Ευρώπης με Ανατολή και Δύση.

Διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που σχετίζονται με αυτόν τον γεωπολιτικό χώρο, ενθαρρύνοντας την σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή, την έρευνα, τις δημοσιεύσεις και τις συζητήσεις σχετικά με νέους σχηματισμούς και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και διεθνώς. Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν προγράμματα φιλοξενίας και υποτροφίες για καλλιτέχνες και ερευνητές, συναυλίες, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Επικεντρώνεται στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού, έχοντας όμως επίγνωση της ιστορικής παράδοσης και της συνεισφοράς της στην κατανόηση των τρεχόντων προβλημάτων και στην αειφόρο ανάπτυξη.

 
CURTIS INSTITUTE OF MUSIC

Το Ινστιτούτο Curtis εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί εξαιρετικά προικισμένους  νέους μουσικούς, ώστε να ενταχθούν στην τοπική και την παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας υψηλού επιπέδου. Επί έναν σχεδόν αιώνα, το Ινστιτούτο Curtis προσφέρει σε κάθε μέλος της μικρής ομάδας των σπουδαστών του απαράμιλλη εκπαίδευση  από διακεκριμένους καλλιτέχνες, η οποία διαπνέεται από τη φιλοσοφία «εκµάθηση στην πράξη» και την ιδιαίτερη προσοχή των διδασκόντων, πολλοί εκ των οποίων είναι εν ενεργεία μουσικοί, σε κάθε σπουδαστή ξεχωριστά. Προκειμένου να διασφαλίσει ως μόνο κριτήριο εισαγωγής την καλλιτεχνική αρτιότητα των σπουδαστών, το Ινστιτούτο Curtis επενδύει σε καθέναν ξεχωριστά, ώστε να μην επιβαρύνονται με δίδακτρα για τις σπουδές τους. 

Οι σπουδαστές του Curtis βελτιώνουν την τεχνική τους συμμετέχοντας σε 200 παραστάσεις όπερας, ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου κάθε χρόνο, καθώς και σε προγράμματα που φέρνουν την τέχνη στο κοινό. Η εκπαίδευση σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες δίνει στους εξαιρετικούς αυτούς νέους μουσικούς, τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πρώτη γραμμή των ερμηνευτών, των συνθετών, των μαέστρων και των πρωτοπόρων στον χώρο της μουσικής, αφήνοντας σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική σκηνή και τις κοινότητές τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Curtis.edu.

CURTIS ON TOUR

Το Curtis on Tour είναι η παγκόσμια περιοδεία του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Nina von Maltzahn (Νίνα φον Μάλτζαν). Βασιζόμενες στη φιλοσοφία του Ινστιτούτου «εκμάθηση στην πράξη», οι περιοδείες παρουσιάζουν εξαιρετικούς πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες πλάι σε γνωστούς απόφοιτους και καθηγητές. Εκτός από τις παραστάσεις, οι μουσικοί προσφέρουν master classes, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και άλλες δραστηριότητες στις πόλεις που επισκέπτονται στη διάρκεια της περιοδείας τους. Το Curtis on Tour επιμελείται, επίσης, τη διοργάνωση σόλο εμφανίσεων των καλλιτεχνών του Ινστιτούτου με επαγγελματικές ορχήστρες και παρουσιαστές. Από το 2008, όταν καθιερώθηκε το πρόγραμμα, τα μουσικά σύνολα του Curtis on Tour έχουν δώσει πάνω από 375 συναυλίες σε περισσότερες από 100 πόλεις στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (6μηνης ισχύος) ή αρνητικού τεστ (RAPID) 48 ωρών σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ' άρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50907 (ΦΕΚ 3793/Β/ 13-08-2021). 
Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 
Άρνηση επίδειξης σχετικού πιστοποιητικού ή έλλειψη αυτού καθιστά την είσοδο μη επιτρεπτή.

Info
Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
21, 22, 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2021

  • Ώρα Έναρξης: 20:30
  • Αμφιθέατρο Cotsen Hall
  • Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.10.536
  • Είσοδος ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας (διαθέσιμο μια ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας)
  • Οι συναυλίες θα μεταδοθούν και με live streaming μέσω της ιστοσελίδας της ιστοσελίδας της Γενναδείου.
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker