kiss-logo
Now playingOOPS!... I DID IT AGAIN BRITNEY SPEARS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, το 1983 γεννήθηκε η Amy Winehouse, Αγγλίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, γνωστή για τα δυναμικά της κοντράλτο φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών.

Το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2003 με τίτλο «Frank», απέσπασε θετικές κριτικές και προτάθηκε για Mercury Prize, ενώ το επόμενο άλμπουμ της «Back To Black», κυκλοφόρησε το 2006 και προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy, αποσπώντας μάλιστα πέντε βραβεία και κάνοντας έτσι την Amy Jade Winehouse, την πρώτη Βρετανίδα που κατάφερε να αποσπάσει πέντε από τα πολυπόθητα μουσικά βραβεία.

Επιπλέον, το άλμπουμ της «Back To Black» υπήρξε για ένα διάστημα το best-seller άλμπουμ του 21ου αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Winehouse έχει αναγνωριστεί ως επιρροή για την ανάπτυξη της καριέρας πολλών γυναικών καλλιτεχνών της σόουλ μουσικής, καθώς και για την ανανέωση της μουσικής βιομηχανίας στη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker