kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

24ωρη απεργία: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Συγκεντρώσεις και πορείες
Text Size:
  • A
  • A
  • A

athens1_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. 

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει πως «Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Συγκεντρώσεις 

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στις 10 στο πρωί στα Προπύλαια.

Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν επίσης καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker