kiss-logo
Now playingBELIEVER IMAGINE DRAGONS
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Επιταγές σε νέους ανέργους για να αγοράσουν βιβλία

Συνεργασία υπουργείου Πολιτισμού - ΟΑΕΔ
Text Size:
  • A
  • A
  • A

book1_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Ένα νέο πρόγραμμα χορήγησης πιστωτικών σημειωμάτων (επιταγών) σε νέους ανέργους για την απόκτηση βιβλίων εγκαινίασε το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ.

Ήδη μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τόσο οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι όσο και οι πάροχοι βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr., στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 

  • Οι Δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εδώ.
  • Οι Πάροχοι υποβάλλουν αίτηση εδώ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: 

  • Σύντομα η υπηρεσία θα παρέχεται και μέσω του OAEΔapp, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΕΔ.
  • Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, θα υλοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2021 έως τις 21 Οκτωβρίου 2021.
  • Απευθύνεται σε 60.000 δικαιούχους, νέους έως 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται δικαιολογητικά. Η εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής γίνεται από τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
  • Με το πιστωτικό σημείωμα, οικονομικής αξίας 20 ευρώ, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.
  • Σε περίπτωση μη κάλυψης του προβλεπόμενου αριθμού δικαιούχων, μέχρι τις 14 Μαΐου, η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι της συμπληρώσεώς του, όχι όμως αργότερα από τις 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Σχετικά με το πρόγραμμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, απευθύνεται στους νέους, φέρνοντάς τους πιο κοντά στο βιβλίο. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχουμε υπογράψει με τον ΟΑΕΔ μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, καθώς και τη στήριξη του βιβλίου σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, περιλαμβάνοντας συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες. Συνεχίζουμε την πολύ καλή και δημιουργική μας σχέση με τον Οργανισμό, παρέχοντας στους δικαιούχους ένα παράθυρο στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στον κόσμο, αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου βιβλίου, ενίσχυση κατά την περίοδο της πανδημίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σημείωσε: «Με το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων, που υλοποιούμε από σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ενθαρρύνουμε 60.000 νέους έως 24 ετών να αποκτήσουν τα βιβλία που θέλουν, προάγοντας τη φιλαναγνωσία και τονώνοντας παράλληλα τον κλάδο του βιβλίου. Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης των επιμέρους πολιτιστικών κλάδων, αλλά και στην εκπλήρωση του σκοπού του ΥΠΠΟΑ να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στον πολιτισμό».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, τόνισε: «Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως "Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου" και για το λόγο αυτό την επιλέξαμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ως ημέρα έναρξης του προγράμματος χορήγησης πιστωτικών σημειωμάτων, μέσω του οποίου θέλουμε να διευκολύνουμε τους 60.000 δικαιούχους νέους έως 24 ετών στην αγορά βιβλίων. Το φάσμα δράσεων και πολιτικών του Οργανισμού επεκτείνεται διαρκώς και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και της πνευματικής καλλιέργειας των νέων, καθώς επίσης και στην περαιτέρω στήριξη ενός κλάδου μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker