kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Αρχικά, η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων». Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

  • Σαν σήμερα 13 Φεβρουαρίου, γεννήθηκε το 1974 ο Robbie Williams, ο δημοφιλής τραγουδιστής, πρώην μέλος των Take That. Επίσης, σαν σήμερα το 1996 τα μέλη των Take That αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, και μάλιστα ανακοίνωσαν την απόφασή τους με παγκόσμια συνέντευξη τύπου στην πόλη του Μάντσεστερ. Οι Take That επανασυνδέθηκαν για μια ακόμα φορά του1996 και έχουν στο ενεργητικό τους πέντε Νο.1 άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Το 1950 γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Peter Gabriel, γνωστός από την προσωπική του διαδρομή αλλά και ως πρώην μέλος των Genesis.

  • Το 1956 γεννήθηκε ο Peter Hook, τραγουδιστής και μπασίστας σε μια σειρά από σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Joy Division, οι New Order, οι Revenge και οι Monaco.

  • Το 1961 ο Frank Sinatra εγκαινίασε μια δική του δισκογραφική εταιρία, σε μια προσπάθεια για αναζήτηση περισσότερης καλλιτεχνικής ελευθερίας. Η Reprise Records, έγινε αργότερα το «καλλιτεχνικό σπίτι» αρκετών σπουδαίων μουσικών, μεταξύ των οποίων ο Neil Young, ο Jimi Hendrix, η Joni Mitchell, ο Randy Newman και οι Beach Boys.

  • Το 1961 γεννήθηκε ο Henry Rollins, Αμερικανός τραγουδιστής, ηθοποιός, τηλεοπτικός παρουσιαστής και ακτιβιστής, γνωστός επίσης ως μέλος των Black Flag και Τhe Rollins Band.

  • Το 2004 οι Led Zeppelin βραβεύτηκαν με το Lifetime Achievement Award, στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι.

  • Το 2005 οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας The Sun ψήφισαν το «Careless Whisper» του George Michael ως το καλύτερο τραγούδι των τελευταίων 25 ετών. Στην ίδια λίστα τη δεύτερη θέση είχαν οι Oasis με το «Wonderwall» και την τρίτη η Kate Bush με το «Wuthering Heights».

  • Το 2007 ο Rod Stewart έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ως αμοιβή για μια ωριαία ιδιωτική συναυλία, προς τιμήν του δισεκατομμυριούχου Steve Schwarzman ο οποίος γιόρτασε τα 60α γενέθλιά του.

  • Το 2012 η Adele κατάφερε να κερδίσει και στις έξι κατηγορίες στις οποίες ήταν προτεινόμενη, στην ετήσια απονομή των βραβείων Γκράμι.

  • To 2013 η Lady Gaga αναγκάστηκε να αναβάλει την παγκόσμια περιοδεία της ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Gaga υπέφερε από μια σοβαρή φλεγμονή των αρθρώσεων, που παρουσιάζει ίδια συμπτώματα με την αρθρίτιδα.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker