kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 31 Ιανουαρίου, το 1981 γεννήθηκε ο τραγουδιστής και ηθοποιός Justin Timberlake.

Έγινε γνωστός ως ένας από τους τραγουδιστές του ποπ αντρικού συγκροτήματος 'N Sync και έχει τιμηθεί με τέσσερα βραβεία Grammy καθώς και ένα βραβείο Emmy. Ο Justin Timberlake είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, έχοντας στο ενεργητικό του πωλήσεις άνω των 32 εκατομμυρίων άλμπουμ και 56 εκατομμυρίων σινγκλ, ενώ ήταν επίσης ένας από τους 100 καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα που ανακοίνωσε το περιοδικό Time το 2007 και το 2013.

Το 1976 οι Abba εκθρόνισαν τους Queen από την κορυφή των UK singles chart με την κυκλοφορία τους «Mamma Mia». Το σινγκλ των Queen «Bohemian Rhapsody» ήταν για εννέα εβδομάδες στο Νο.1, ενώ μια από τις περίεργες συμπτώσεις της ιστορίας είναι ότι το περίφημο τραγούδι περιλαμβάνει στους στίχους τη φράση: «mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go».

Το 1981 οι Blondie ήταν στην κορυφή του US singles chart με το τραγούδι τους «The Tide Is High», το τρίτο τους Νο.1 στην Αμερική και στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1987 ο Paul Simon ήταν ξανά στο No.1 του UK album chart, με την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Graceland», που έμεινε στο chart συνολικά για 101 εβδομάδες.

To 2003 o Robbie Williams ήταν πρώτος σε πωλήσεις άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία, με πωλήσεις άνω των 9,7 εκατομμυρίων αντίτυπων. Οι Corrs ήταν δεύτεροι με πωλήσεις 5,8 εκατομμυρίων, οι Westlife ήταν τρίτοι κατά σειρά με πωλήσεις 5,1 εκατομμυρίων, ακολουθούσε η Madonna με 5 εκατομμύρια αντίτυπα και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι Beatles με πωλήσεις άνω των 4,7 εκατομμυρίων αντίτυπων.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker