kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου, τo 1974 γεννήθηκε η Mel C. Η Melanie Chisholm, γνωστή και ως Sporty Spice, έγινε ευρύτερα γνωστή ως μέλος των Spice Girls που το 1996 γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το σινγκλ «Wannabe». Το τραγούδι έφτασε μέχρι το Νο.1 στο UK και το US Singles Chart. Η Mel C συνεργάστηκε με τον Bryan Adams για την κυκλοφορία του hit single «When You're Gone». Το ντεμπούτο της solo studio album, με τίτλο «Northern Star», κυκλοφόρησε το 1999 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα.

  • Το 1951 γεννήθηκε η ηθοποιός και παραγωγός Kirstie Alley, στο Kansas των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Kirstie Louise Alley έγινε ευρύτερα γνωστή για τη συμμετοχή της σε μια σειρά ταινιών μεταξύ των οποίων οι ταινίες «Drop Dead Gorgeous», «Star Trek II: The Wrath of Khan» και «Look Who's Talking».

  • Το 1959 γεννήθηκε ο Σουηδός κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Per Gessle, μέλος του σουηδικού συγκροτήματος Roxette, που το 1990 ήταν στο Νο.1 του US και το Νο.3 του UK Singles Chart αντίστοιχα, με την επιτυχία τους «It Must Have Been Love». Οι συνολικές πωλήσεις των Roxette ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Το 1974 το συγκρότημα του Steve Miller βρισκόταν στην κορυφή του US Singles Chart με την επιτυχία «The Joker», την πρώτη από μια σειρά Νο.1 hit singles που ακολούθησαν. Το 1990 το συγκεκριμένο τραγούδι βρέθηκε επίσης στην πρώτη θέση του UK Singles Chart.

  • Tο 1993 γεννήθηκε ο Zayn Malik, ο Ιρλανδός-Βρετανός νεαρός ποπ ερμηνευτής που ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική βιομηχανία ως μέλος της διάσημης boy band, One Direction. Το 2010 ήταν έβδομος στον τελικό του τηλεοπτικού talent show Χ Factor, ενώ ένα χρόνο αργότερα βρισκόταν στην πρώτη θέση του UK No.1 Singles Chart με την επιτυχία του «What Makes You Beautiful» και τρία χρόνια αργότερα μονοπωλούσε την κορυφή με το τραγούδι του «One Way or Another (Teenage Kicks)».

  • To 2013 μια Rolls-Royce Silver Shadow που οδηγούσε ο Freddie Mercury μέχρι το 1991 πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 74.000 βρετανικές λίρες σε Ρώσο μεγιστάνα. Το κλασικό αυτοκίνητο της Rolls-Royce πουλήθηκε στο πλαίσιο της δημοπρασίας Autosport International.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker