kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 10 Ιανουαρίου, το 1955 γεννήθηκε ο Michael Schenker, αδελφός του Rudolf Schenker. O Γερμανός κιθαρίστας έγινε ευρύτερα γνωστός ως ένα από τα αρχικά μέλη των Scorpions. Στα μέσα της δεκαετίας του '70, ήταν ο βασικός κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος UFO, ενώ το 1978 αποχώρησε για να ηγηθεί του προσωπικού του σχήματος, Michael Schenker Group.

  • To 1945 γεννήθηκε ο τραγουδιστής και συνθέτης Rod Stewart. Ήταν μέλος αρκετών συγκροτημάτων της ροκ, μεταξύ των οποίων: The Hoochie Coochie Men, Steampacket, Shotgun Express, Jeff Beck Group, the Faces. Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1971, με τίτλο «Every Picture Tell's A Story» και ήταν το πρώτο άλμπουμ που κατάφερε να είναι ταυτόχρονα στην πρώτη θέση των UK και US Singles Charts.

  • To 1981 το «Imagine» του John Lennon κατέκτησε την κορυφή των UK Singles Chart, όπου και παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες. Το σινγκλ, που είχε κυκλοφορήσει δέκα χρόνια νωρίτερα, είχε ψηφιστεί από τους τηλεθεατές του BBC TV ως το τραγούδι με τους καλύτερους στίχους όλων των εποχών τον Οκτώβριο του 1999.

  • Το 1984 η Cyndi Lauper ήταν η πρώτη γυναίκα, από την εποχή της Bobbie Gentry το 1967, που προτάθηκε για πέντε βραβεία Γκράμι. Η Lauper, είχε προταθεί για τα βραβεία «Album of the Year», «Best New Artist», «Best Pop Vocal Performance (Female)», «Record of the Year» και «Song of the Year».

  • Το 2008 οι Radiohead βρέθηκαν στην πρώτη θέση των US Album Charts, με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «In Rainbows». To άλμπουμ, αρχικά διατέθηκε προς αγορά μόνο μέσω του διαδικτύου, ξεπερνώντας τα 122.000 αντίτυπα στη διάρκεια μόνο της πρώτης εβδομάδας από την κυκλοφορία του.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker