kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 9 Ιανουαρίου, το 1965 γεννήθηκε ο τραγουδιστής Haddaway, o οποίος το 1993 έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στο σινγκλ του «What Is Love» που έφτασε μέχρι το Νο.2 του UK Singles Chart.

  • Tο 1976 οι Queen κατέκτησαν την πρώτη θέση του UK Singles Chart με την κυκλοφορία του περίφημου «Bohemian Rhapsody». To σινγκλ κατάφερε να παραμείνει για εννέα εβδομάδες στον κατάλογο των επιτυχιών, ενώ οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα κυκλοφορίας. Το 1991 το σινγκλ των Queen έφτασε ξανά μέχρι το Νο.1 όπου και παρέμεινε για πέντε εβδομάδες, με αφορμή το θάνατο του Freddie Mercury. Συνολικά, πρόκειται για το τρίτο σε πωλήσεις όλων των εποχών τραγούδι στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Το 1988 η Whitney Houston κατέκτησε για μια ακόμα φορά την κορυφή του US Singles Chart, με το έκτο Νο.1 συνεχόμενο hit single της, «So Emotional».

  • To 2008 το μέλος των Spice Girls Victoria Beckham, επιλέχθηκε ως η πιο κακοντυμένη celebrity μεταξύ άλλων, σε μια λίστα που επιμελείται σε ετήσια βάση ο κριτικός μόδας Richard Blackwell από το 1960. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Amy Winehouse.

  • Το 2014 τα πέντε σπουδαιότερα Double Albums όλων των εποχών σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Rolling Stone ήταν τα εξής: Νο.1: The Beatles – The White Album. No.2: Pink Floyd – The Wall. No.3: The Rolling Stones – Exile On Main Street. No.4: Bruce Springsteen – The River. No.5: Led Zeppelin – Led Zeppelin

 
 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker