kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου, το 1947 γεννήθηκε ο David Bowie. Έγινε παγκοσμίως γνωστός ως τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός μουσικής, ζωγράφος και ηθοποιός. Η μουσική και η τέχνη του επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν σημαντικά τη μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ του ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια, καθιστώντας τον μοναδικό τραγουδοποιό, έναν από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Ο Bowie απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου 2016.

  • Το 1935 γεννήθηκε ο Elvis Presley, ο αναμφισβήτητος «βασιλιάς του Rock 'N' Roll». Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν το «Heartbreak Hotel» που έγινε Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και Νο.2 στο Βρετανικό Singles Chart. Συνολικά είχε περισσότερα από 100 US & UK Top 40 singles από το 1956 ως το 2006. Ο Elvis Aaron Presley είναι ένας από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα, με εκτιμώμενες πωλήσεις ρεκόρ περίπου 600 εκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Απεβίωσε στις 16 Αυγούστου 1977.

  • To 1937 γεννήθηκε η κορυφαία ερμηνεύτρια Shirley Bassey. Το 1970 η διασκευή της στη σύνθεση του George Harrison των Beatles, «Something» έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση του UK Singles Chart, ενώ άλλες μεγάλες επιτυχίες της είναι τα γνωστά θέματα ταινιών της σειράς James Bond «Goldfinger» και «Diamonds are Forever».

  • To 1973 γεννήθηκε ο τραγουδιστής Sean Paul, που έγινε ευρύτερα γνωστός με την επιτυχία του «Get Busy», που το 2003 έφτασε μέχρι το Νο.1 του Αμερικανικού και το Νο.4 του Βρετανικού Singles Chart.

  • Το 1996 το δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε τον Robert Hoskins ένοχο για πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων την καταδίωξη, την επίθεση και την τρομοκρατική απειλή κατά της Madonna. Ο Hoskins είχε εισβάλει δύο φορές στην οικία της διάσημης τραγουδίστριας και είχε απειλήσει έμπρακτα τη ζωή της.

  • Το 2016 ο David Bowie κυκλοφόρησε το 25ο και τελευταίο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο «Blackstar», την ημερομηνία που συνέπεσε με τα 69α γενέθλιά του και δύο ημέρες πριν από το θάνατό του. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό άλμπουμ του σπουδαίου καλλιτέχνη που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Billboard 200 Album Chart στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker