kiss-logo
Now playingILLUSION (KISS INTRO) DUA LIPA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην κιθαρίστας των RHCP, Jack Sherman, στην ηλικία των 64 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Sherman είχε αντικαταστήσει τον κιθαρίστα και ηγετικό μέλος, Hillel Slovak, τον Δεκέμβριο του 1983, όταν και ιδρύθηκαν οι Red Hot Chili Peppers. Ο Slovak επέστρεψε στη μπάντα δύο χρόνια αργότερα.

Το 1983, όταν ιδρύθηκε το συγκρότημα, μέλη ήταν ο Anthony Kiedis (φωνητικά), ο Flea (μπάσο), ο Jack Irons (ντραμς) και ο Hillel Slovak (κιθάρα). Οι δύο τελευταίοι έφυγαν λόγω των υποχρεώσεων τους με το άλλο τους συγκρότημα "What Is This?". Τότε το συγκρότημα επιστράτευσε τον Cliff Martinez (ντραμς) και τον Jack Sherman (κιθάρα), για την ηχογράφηση του ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, «The Red Hot Chili Peppers» που κυκλοφόρησε το 1984.

O Jack Sherman συμμετείχε επίσης στην ηχογράφηση του ΕP «The Abbey Road» καθώς και του άλμπουμ «Mother's Milk».

Οι Red Hot Chili Peppers έχουν κερδίσει εφτά Grammy Awards και έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ ανά τον κόσμο.

Το 2012 το συγκρότημα εισήλθε στο Rock and Roll Hall of Fame, χωρίς όμως να συμπεριλάβουν και τον πρώην κιθαρίστα τους στην ύψιστη τιμητική διάκριση. Ο Sherman είχε ασκήσει κριτική στην απόφαση του συγκροτήματος να μην τον συμπεριλάβει, αναφέροντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard: «Είναι πραγματικά οδυνηρό να παρακολουθείς τους εορτασμούς αλλά να έχεις μείνει απέξω».

Τα μέλη του συγκροτήματος αποχαιρέτησαν τον πρώην κιθαρίστα τους με μια ανάρτηση στα social media:

Ο Sherman «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 64 ετών, ενώ προς το παρόν δεν έχει δημοσιευθεί η αιτία θανάτου.

O ταλαντούχος μουσικός είχε επίσης συνεργαστεί με άλλους σπουδαίους εκπρόσωπους της μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο Bob Dylan και ο George Clinton.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker