kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Πέθανε ο Peter Green, κιθαρίστας των θρυλικών Fleetwood Mac

O συνιδρυτής των Fleetwood Mac άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O συνιδρυτής των Fleetwood Mac άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο τύπου της οικογένειας του διάσημου μουσικού.

«Με μεγάλη λύπη η οικογένεια του Peter Green ανακοινώνει το θάνατό του αυτό το Σαββατοκύριακο, ειρηνικά στον ύπνο του. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες».

Ο κιθαρίστας Peter Green, του οποίου το αληθινό όνομα ήταν Peter Allen Greenbaum γεννήθηκε στο Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο στις 29 Οκτωβρίου 1946. Ίδρυσε τους Fleetwood Mac μαζί με τον ντράμερ Mick Fleetwood στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1970, για να περάσει τα επόμενα χρόνια αντιμετωπίζοντας μια μορφή σχιζοφρένειας από την οποία υπέφερε και η οποία τον οδήγησε σε νοσηλεία στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Το 1998 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Fleetwood Mac (Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan και Jeremy Spence) εντάχθηκαν στο περίφημο Rock & Roll Hall of Fame, ενώ περασμένο Φεβρουάριο το συγκρότημα αφιέρωσε μια συναυλία προς τιμή του Green στο London Palladium.

Ο Peter Frampton δήλωσε: «Με πολλή θλίψη ανακοινώνουμε ότι χάσαμε έναν από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες όλων των εποχών. Ήμουν ανέκαθεν μεγάλος θαυμαστής του σπουδαίου Peter Green. Εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Η Stevie Nicks, η οποία προσχώρησε στο συγκρότημα το 1975 αφού ο Peter είχε ήδη φύγει, έχει επίσης αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα μουσικό.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter αναφέρει: «Λυπάμαι πραγματικά για το θάνατο του Peter Green. Λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν κατάφερε ποτέ να μοιραστώ τη σκηνή μαζί του. Είχα ανέκαθεν την ελπίδα ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Όταν άκουσα για πρώτη φορά τους δίσκους των Fleetwood Mac, με συνεπήρε την κιθάρα του. Ήταν ένας από τους λόγους που ήμουν ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή μου στο συγκρότημα. Η κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα στα βιβλία ιστορίας του Rock n Roll. Ο Peter Green άλλαξε τη ζωή μου».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker