kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Πέθανε ο Ennio Morricone στην ηλικία των 91

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, απεβίωσε σήμερα σε κλινική της Ρώμης...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Ennio Morricone, απεβίωσε σήμερα στην ηλικία των 91 ετών.

Ο διάσημος Ιταλός μουσικός, ένας από τους πιο παραγωγικούς συνθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου σε κλινική της Ρώμης. Μεταφέρθηκε στην κλινική αφού υπέστη πτώση την περασμένη εβδομάδα που προκάλεσε κάταγμα στο ισχίο, δήλωσε ο δικηγόρος του Giorgio Assumma στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο Morricone ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και έγραψε μουσική για περισσότερες από 550 ταινίες. Ήταν πολύ γνωστός για τα soundtrack που έγραψε για τις επτά ταινίες Western του Sergio Leone, συμπεριλαμβανομένων των «The Good, the Bad and the Ugly», «A Fistful of Dollars» και «Once Upon a Time in the West», καθώς επίσης και για τη μουσική του κλασικού φιλμ «Once Upon a Time in America».

Ήταν γνωστός ως «The Maestro" και είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ έξι φορές, ενώ κατάφερε να αποκτήσει το πολυπόθητο αγαλματάκι το 2015, για τη μουσική της ταινίας του Quentin Tarantino, «The Hateful Eight».

Άλλες ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου για την εξαιρετική συμβολή του στη σύνθεση του soundtrack είναι οι: «Days of Heaven» του Terrence Malick, «The Mission» του Roland Joffe, «Τhe Untouchables» του Brian De Palma, «Bugsy» του Barry Levinson και «Malena» του Giuseppe Tornatore.

Είναι επίσης ο δεύτερος συνθέτης στην ιστορία του θεσμού που έλαβε τιμητικό Όσκαρ το 2007 για τις «υπέροχες και πολύπλευρες συνεισφορές του στην τέχνη της κινηματογραφικής μουσικής».

Ο διάσημος μουσικός εκτιμάται ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια άλμπουμ στη διάρκεια της καριέρας του.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker