kiss-logo
Now playingSIGN OF THE TIMES HARRY STYLES
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Στη θεατρική σκηνή μεταφέρεται η κλασική ταινία «Το Μίσος»

Η ταινία «La Haine», που κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια είναι και πάλι επίκαιρη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η ταινία «La Haine», που κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια είναι και πάλι επίκαιρη, αυτή τη φορά όμως λόγω της μεταφοράς στη σκηνή του θεάτρου.

Όπως είναι γνωστό, το Γαλλικό cult φιλμ καταπιάνεται με το θέμα της αστυνομικής βίας μέσα από μια ιστορία που εκτυλίσσεται στα προάστια του Παρισιού.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Mathieu Kassovitz, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια μουσική προσαρμογή σε μορφή μιούζικαλ, για την ταινία που θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις πιο σημαντικές του είδους.

Η ταινία του Kassovitz έχει άξονα την τραγική ιστορία του Makomé M'Bowole, που έχασε τη ζωή του όντας κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα το 1993. Η ταινία καταγράφει τις ταραχές που ακολούθησαν την είδηση του θανάτου και σύντομα οδήγησαν σε γενικότερα επεισόδια, όπως ακριβώς τα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι και τα παρουσιάζει ο σκηνοθέτης στο εναρκτήριο ντοκιμαντέρ.

Σε αυτό το πλαίσιο, «Το Μίσος» παρακολουθεί την ημέρα τριών αδιαχώριστων φίλων, του Hubert, του Saïd και του Vinz, που υποδύονται οι Hubert Kounde, Saïd Taghmaoui και Vincent Cassel. Το φιλμ είναι μια καταγγελία για τις διακρίσεις και την αστυνομική βαρβαρότητα που οδηγεί σε μίσος, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ταινία: «το μίσος προσελκύει μίσος».

Πολλοί συγκρίνουν «Το Μίσος» με την ταινία του Spike Lee «Do the Right Thing», ή το «Les Misérables» του Ladj Ly και το «Divines» της Houda Benyamina.

Την είδηση για το μιούζικαλ ανακοίνωσε ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών σκηνοθέτης Mathieu Kassovitz, σε συνέντευξή του στο κανάλι RMC/BFM TV της Γαλλίας. Σύμφωνα με την είδηση, ο σκηνοθέτης δέχτηκε πρόταση για προσαρμογή της ταινίας σε μιούζικαλ από εταιρία παραγωγής στο Παρίσι. Όπως ομολόγησε ο Kassovitz, η σκέψη του μιούζικαλ ήταν ανέκαθεν στο μυαλό του. Η νέα εκδοχή θα συνδυάζει χορό, τραγούδι και hip-hop σε ένα διαδραστικό αλλά ειδικά προσαρμοσμένο θεατρικό δρώμενο. Σημαντική όπως είπε, θα είναι και η συμμετοχή γνωστών Γάλλων καλλιτεχνών του hip-hop, όπως οι IAM, Assassin και Sens Unik μεταξύ άλλων.

Η μουσική του μιούζικαλ θα κυκλοφορήσει άλλωστε και σε άλμπουμ, ενώ το πρωτότυπο φιλμ θα προβληθεί ξανά στις αίθουσες κινηματογράφου σε μορφή 4Κ στους επόμενους μήνες.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker