kiss-logo
Now playingFAMILY AFFAIR MARY J. BLIGE
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι ροκ καλλιτέχνες του 2020 μέχρι σήμερα

Το Αμερικανικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους 10 κορυφαίους της βιομηχανίας του ροκ...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πρόσφατα το Αμερικανικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους 10 κορυφαίους εκπρόσωπους της βιομηχανίας του ροκ, με βάση τα συνολικά έσοδα που παρουσιάζουν για το 2020 μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το οικονομικό περιοδικό υπολογίζονται με τη χρήση πληροφοριών και ισολογισμών που προέρχονται από διαφορετικές πηγές, και δημοσιεύονται ως το σύνολο των κερδών χωρίς να περιλαμβάνουν φόρους και έσοδα από ιδιωτικές συναλλαγές.

Ο Elton John φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος της ροκ μουσικής στη λίστα που παρουσιάζει το Forbes για το 2020. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε φυσικά συμπεριληφθεί και στην ετήσια έκδοση του περιοδικού, με τους πλουσιότερους μουσικούς για το έτος που διανύουμε.

Ο κατάλογος που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατατάσσει τους καλλιτέχνες ανάλογα με τα έσοδα των τελευταίων 12 μηνών, μέχρι και τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με την αναλυτική παρουσίαση, ο Elton John είναι ο πιο ευνοημένος του τελευταίου δωδεκάμηνου, με έσοδα που ξεπερνούν τα 81 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Rolling Stones ακολουθούν δεύτεροι με μεγάλη διαφορά και ο Phil Collins βρίσκεται στην τρίτη θέση, με σχετικά μικρή διαφορά από το συγκρότημα Mick Jagger και της παρέας του. Την εξάδα των συγκροτημάτων με τα μεγαλύτερα έσοδα του έτους, συμπληρώνουν οι Eagles, οι Metallica και οι Bon Jovi.

Συνολικά τα έσοδα των πρώτων δέκα στην κατάταξη παρουσιάζουν μείωση περίπου 200 εκατομμυρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφού είναι γνωστό ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν πραγματικά καταστροφικοί για τη βιομηχανία του θεάματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Elton John είναι ωστόσο 18ος στη συνολική κατάταξη του Forbes για το 2020. Στην κορυφή της γενικής λίστας βρίσκεται η TV personality Kylie Jenner, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση των U2 να προσφέρουν 11 εκατομμύρια για την ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος στην Ιρλανδία, πρακτικά τους αφαιρεί αρκετές θέσεις στη συγκεκριμένη κατάταξη.

 

Δείτε τη λίστα του Forbes, με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους της ροκ μουσικής για το τελευταίο 12μηνο:

1. Elton John (81 εκ.)
2. Rolling Stones (59 εκ.)
3. Phil Collins (45 εκ.)
4. Eagles (41 εκ.)
5. Metallica (40 εκ.)
6. Bon Jovi (38 εκ.)
7. U2 (Έσοδα 38εκ.)
9. Paul McCartney (37 εκ.)
10. Kiss (36 εκ.)

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker