kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

H Billie Eilish μιλά για το Body Shaming στο νέο της φιλμ

Την πρακτική του «Body Shaming» καυτηριάζει η Billie Eilish, μέσα από το νέο της σύντομο φιλμ...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Την πρακτική του «Body Shaming» καυτηριάζει η Billie Eilish, μέσα από το νέο της σύντομο φιλμ. Το Body Shaming τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα στις σύγχρονες κοινωνίες, και αφορά την τάση μιας μερίδας ανθρώπων να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη και τον εαυτό τους, με αποκλειστικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση.

Η νεαρή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, φαίνεται να γνωρίζει καλά το πρόβλημα, που αποτελεί μία από τις συνηθέστερες μορφές εκφοβισμού των εφήβων, είτε μέσω των προσωπικών επαφών, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η βραβευμένη με Γκράμι Billie απευθύνεται στους haters με ένα βίντεο που επιμελήθηκε η ίδια για τις ανάγκες της παγκόσμιας περιοδείας της «Where Do We Go?», που ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου 2020 από το Μαϊάμι της Φλόριντα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωνόταν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ινδονησία, πριν η Eilish αναγκαστεί να αναβάλει όλες τις εμφανίσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στο μικρής διάρκειας φιλμ «Not My Responsibility», η Billie Eilish ρωτάει τους θεατές: «Με ξέρετε; Πραγματικά με γνωρίζετε; Έχετε απόψεις για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου; Μερικοί άνθρωποι μισούν αυτό που φοράω, κάποιοι το επαινούν, κάποιοι το χρησιμοποιούν για να κάνουν άλλους να ντραπούν, κάποιοι το χρησιμοποιούν για να κάνουν εμένα να ντραπώ, αλλά νιώθω ότι με παρακολουθείτε κάθε στιγμή».

Στο παρελθόν, είχε εκφράσει την άποψή της για το ζήτημα σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαι αδύνατη, ή χοντρή, ή πώς είναι ακριβώς οι αναλογίες του σώματός μου. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει γι' αυτό επειδή δεν το ξέρει».

Στο νέο βίντεο η Billie βγάζει το γιλέκο της, βυθίζεται στο νερό και λέει: «Θα θέλατε να είμαι μικρότερη; Πιο αδύναμη; Μαλακότερη; Ψηλότερη; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Οι ώμοι μου σας προκαλούν; Μήπως το στήθος μου; Οι γλουτοί μου; Μήπως το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε; Αν και δεν έχετε δει ποτέ το σώμα μου, το κρίνετε και με κρίνετε γι' αυτό;».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker