kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της Afro-pop μουσικής Mory Kanté

Ο αστέρας της Αφρικανικής και της world music, έκανε γνωστή τη μουσική της πατρίδας του σε όλο τον κόσμο...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο αστέρας της Αφρικανικής και της world music που έκανε γνωστή τη μουσική της πατρίδας του σε όλο τον κόσμο, «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή στην ηλικία των 70 ετών.

Ο Mory Kanté γεννήθηκε το 1950 στην Δημοκρατία της Γουινέας και υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο επιτυχημένους Αφρικανούς τραγουδιστές.

Ήταν παγκοσμίως γνωστός ως πρέσβης της Afro-Pop μουσικής.

Το 1978 ηχογράφησε το σινγκλ «Yé ké yé ké», για το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του, «Akwaba Beach».

Το τραγούδι έγινε διεθνές hit και μια από τις καλύτερες επιτυχίες της Αφρικανικής μουσικής. Ήταν επίσης το ευρωπαϊκό νούμερο ένα σινγκλ το 1988, καθώς και το πρώτο αφρικανικό σινγκλ που κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία και διακρίθηκε στα chart επιτυχιών της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, όπου παρέμεινε στην πρώτη θέση για δύο συνεχόμενες εβδομάδες.

Την είδηση του θανάτου του Mory Kanté επιβεβαίωσε ο γιος του, Balla, ο οποίος δήλωσε συγκεκριμένα στο Associated Press: «Η Γουινέα και ολόκληρος ο κόσμος πενθούν για την απώλεια μιας υπέροχης προσωπικότητας. Ο πατέρας μου ήταν υπέροχος άνθρωπος. Χάσαμε μια μεγάλη βιβλιοθήκη σήμερα. Ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας που είχε τεράστια ενέργεια και πολλά ενδιαφέροντα».

Ο Balla δήλωσε επίσης ότι ο πατέρας του δεν αισθανόταν πολύ καλά για αρκετό διάστημα και πέθανε σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας, Κόνακρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές εξετάσεις για τον ιό Covid-19.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker