kiss-logo
Now playingROCKABYE CLEAN BANDIT FEAT. ANNE MARIE
On airKissFM -
Listen live on kiss

Απεβίωσε ο θρύλος του Rock 'n' Roll

Όπως έγινε γνωστό, ο Little Richard «έφυγε» από τη ζωή, στην ηλικία των 87 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Όπως έγινε γνωστό, ο Little Richard «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 9 Μαΐου, στην ηλικία των 87 ετών.

Ο πρωτοπόρος τραγουδοποιός του rock and roll αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, κατέληξε τελικά στην οικία του, ενώ στο πλευρό του ήταν ο αδελφός, η αδελφή και ο γιος του.

Ο Little Richard γεννήθηκε ως Richard Wayne Penniman το 1932.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία κυρίως τη δεκαετία του 1950 και κατάφερε να καθιερωθεί στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία για τον ενθουσιασμό του και τον αυθεντικό, μοναδικό τρόπο ερμηνείας.

Μερικές από τις σημαντικότερες συνθέσεις του αποτελούν τα «Good Golly, Miss Molly», «Tutti Frutti» και «Long Tall Sally».

Πολλοί από τους σπουδαίους μουσικούς και καλλιτέχνες αναφέρουν τον Little Richard στις επιρροές τους, μεταξύ των οποίων οι Beatles, ο Elton John, ο Elvis Presley και άλλοι.

Ο Little Richard εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986.

Οι συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ του ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αποτίνοντας φόρο τιμής, ο πρώην ντράμερ των Beatles, Sir Ringo Starr έγραψε σχετικά στο Twitter: «Ο Θεός να ευλογεί τον Little Richard, έναν από τους μουσικούς ήρωες μου για πάντα».

Ο παραγωγός και συνιδρυτής των Chic, Nile Rodgers αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός κάνοντας λόγο για την «απώλεια ενός πραγματικού γίγαντα», ενώ ο Brian Wilson των Beach Boys δήλωσε ότι η μουσική του θα «διαρκέσει για πάντα».

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker