kiss-logo
Now playingTHIS IS THE LIFE AMY MACDONALD
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Ο Harry Styles προκαλεί αύξηση στις πωλήσεις βινυλίων

Δείτε το Τοp 10 των βινυλίων με τις περισσότερες πωλήσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O Harry Styles, η Billie Eilish και οι Beatles έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση των πωλήσεων δίσκου βινυλίου, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε η σημαντικότερη αύξηση πωλήσεων στους δίσκους βινυλίου που έχει σημειωθεί ποτέ, από το 1991 όταν η Nielsen Music καθιέρωσε την καταγραφή των στοιχείων.

Σύμφωνα με την αναφορά της Nielsen, 973.000 άλμπουμ βινυλίων διατέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την τελευταία εβδομάδα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ, έναντι των 905.000 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη εβδομάδα το 2018.

Η αυξητική πορεία στις πωλήσεις δίσκων βινυλίου συνοδεύεται από σημαντική αύξηση στις πωλήσεις κασέτας και άλμπουμ σε μορφή CD, που όμως υπολείπονται ακόμα αριθμητικά έναντι των ψηφιακών πωλήσεων και των διαδικτυακών μεταδόσεων.

Ο Harry Styles, με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Fine Line», βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων, με 28.000 αντίτυπα στη διάρκεια της εβδομάδας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του καταλόγου με τα αρχεία της Nielsen. To νέο άλμπουμ, έχει κυκλοφορήσει σε απλή έκδοση βινυλίου, καθώς και σε special edition, που περιλαμβάνει ένα βιβλίο 32 σελίδων με αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από τη διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου.

Οι πωλήσεις στα άλμπουμ μουσικής αναμένεται φυσικά να αυξηθούν στις επόμενες μέρες, καθώς η περίοδος των γιορτών προσφέρεται γενικότερα για ανταλλαγή δώρων ή αγορά άλμπουμ σε κάθε μορφή αναπαραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι το 2018 οι πωλήσεις βινυλίων στη διάρκεια της εβδομάδας που τελείωσε στις 20 Δεκεμβρίου ήταν 880.000 ενώ μια εβδομάδα αργότερα, την εβδομάδα που τελείωσε στις 27/12, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 25.000 αντίτυπα.

Το Τοp 10 των βινυλίων με τις περισσότερες πωλήσεις όπως έχουν καταγραφεί από τη Nielsen Music, έχει ως εξής:

  1. Harry Styles - Fine Line
  2. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 
  3. The Beatles - Abbey Road 
  4. Guardians of the Galaxy - Awesome Mix Vol. 1 o/st
  5. Queen - Greatest Hits
  6. Michael Jackson – Thriller
  7. Vince Guaraldi Trio - Charlie Brown Christmas o/st
  8. Garth Brooks - Legacy box set
  9. Taylor Swift – Lover
  10. Fleetwood Mac – Rumours.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker