kiss-logo
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο Stan Lee, θρύλος των κόμικ

Υπήρξε παραγωγός των περισσότερων από τις ταινίες της Marvel στη μεγάλη οθόνη, ενώ το έργο του ήταν τόσο μεγάλο...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Stan Lee ήταν γεννημένος το 1922 και το αληθινό του όνομα ήταν Stanley Martin Lieber.

H συμβολή του ήταν καταλυτική στη διαμόρφωση της κουλτούρας των κόμικ, αφού υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος για τη δημιουργία των περισσότερων από τους χαρακτήρες της Marvel Comics, μεταξύ των οποίων ο Spider-Man, οι X-Men, οι Avengers, οι Fantastic Four και άλλοι.

Η καριέρα του στον χώρο του κόμικ άρχισε το 1939, όταν στην ηλικία μόλις των 16 ετών τον προσέλαβε ο εκδότης και θείος του Martin Goodman στην εταιρία του, Timely Comics, που αργότερα μετονομάστηκε σε Marvel Comics.

Η πρώτη του σχεδιαστική εμπειρία αποτυπώθηκε τον Μάιο του 1941 στο τείχος του Captain America με τίτλο: «Captain America Foils the Traitor’s Revenge», όπου ο ταλαντούχος Lee συνέστησε τον υπερήρωα στο ευρύ κοινό. Στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, ο ηλικίας 19 ετών Lee έγινε προσωρινός συντάκτης στην Timely, ενώ από το 1972 ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας ως εκδότης.

Στα επόμενα χρόνια υπήρξε παραγωγός των περισσότερων από τις ταινίες της Marvel στη μεγάλη οθόνη, ενώ το έργο του ήταν τόσο μεγάλο και το όνομά του συνδέθηκε με τη δημιουργία δεκάδων εμβληματικών χαρακτήρων, μεταξύ των οποίων οι: Hulk, Thor, Iron Man, Daredevil, Silver Surfer, Doctor Doom, Magneto, Loki, Falcon, Doctor Strange, Nick Fury, Ant-Man, Black Widow, Inhumans και πολλοί άλλοι.

Το 2010 ίδρυσε το Stan Lee Foundation με σκοπό την υποστήριξη της λογοτεχνίας και των τεχνών, ενώ ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε με το δικό του αστέρι στο διάσημο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

Ο Stan Lee έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 95, στην κλινική Cedars-Sinai του Λος Άντζελες όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker