kiss-logo
Now playingLOVE YOURSELF JUSTIN BIEBER
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Pharrell Williams

Ένοχοι για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, κρίθηκαν ο Robin Thicke και ο Pharrell Williams...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ένοχοι για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, κρίθηκαν από το δικαστήριο ο Robin Thicke και ο Pharrell Williams για την υπόθεση του «Blurred Lines».

Η υπόθεση συζητήθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο των ΗΠΑ, το οποίο δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να επιβεβαιώσει την ετυμηγορία του 2015, σύμφωνα με την οποία οι συνθέτες της μεγαλύτερης ίσως επιτυχίας του 2013, χρησιμοποίησαν μη νόμιμα μέσα.

Όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση, οι Thicke και Williams, είναι υπεύθυνοι για την παράνομη χρήση ενός μέρους από τη σύνθεση του Marvin Gaye «Got to Give It Up». Οι δυο μουσικοί είχαν ασκήσει έφεση προσδοκώντας σε ευμενέστερη απόφαση αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Οι κληρονόμοι των δικαιωμάτων του Gaye, όχι μόνο θα λάβουν το ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση, αλλά σύμφωνα με την ετυμηγορία θα πρέπει στο εξής να τους αποδίδεται το 50% από τα όποια μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την πορεία του «Blurred Lines».

Η απόφαση αυτή, προκρίθηκε από το δικαστήριο ύστερα από ενδελεχή εξέταση του αιτήματος της οικογένειας των Gaye, ενώ στηρίχτηκε ακόμα και σε μαρτυρία μουσικών εμπειρογνωμόνων που είχε διορίσει η εισαγγελική αρχή.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker