kiss-logo
Now playingCRAZY IN LOVE BEYONCE FEAT. JAY-Z
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

To 2017 είναι η χρονιά του Ed Sheeran

O Sheeran είναι ο πρώτος Βρετανός άνδρας solo καλλιτέχνης που κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου καλλιτέχνη του έτους...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Κάθε χρόνο, το Billboard συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα του και εκδίδει το λεγόμενο End of Year chart, αναφορικά με διάφορες κατηγορίες, όπως το Hot 100 Songs, το Billboard 200 Albums, αλλά και τα Top και Top New Artists. Πρόσφατα, το Billboard ανακοίνωσε τα συνολικά ευρήματά του για το 2017 και όπως όλα δείχνουν αυτή ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τον ταλαντούχο Ed Sheeran.

Ο 26χρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός προσγειώθηκε με επιτυχία στην πρώτη θέση σε 16 διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Hot 100 Songs για το "Shape of You" και των Top Artist. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν δημιουργεί ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι το τρίτο άλμπουμ του Sheeran, ''Divide'', έχει γίνει διπλά πλατινένιο και παρέμεινε στο Τop 10 για 36 εβδομάδες φέτος. O Sheeran είναι πάντως ο πρώτος Βρετανός άνδρας solo καλλιτέχνης που κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου καλλιτέχνη του έτους από τότε που ο George Michael μονοπώλησε την κορυφή το 1988.

Ο Bruno Mars είχε επίσης μια κερδοφόρα χρονιά, καθώς κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο Top 10 των Billboard 200 Albums, Hot 100 Songs, Top Artists και R & B / Hip-Hop Songs.

Παρόλο που το 2017 ήταν αποδοτικό για τους άνδρες εκπροσώπους της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, ήταν μάλλον διαφορετικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες. Δεν υπήρξε καμία γυναίκα που να έχει καταφέρει να μπει στο Top 10 στις τρεις μεγαλύτερες κατηγορίες (Billboard 200 Albums, Hot 100 Songs, Top Artists).

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τελευταίο άλμπουμ της Taylor Swift που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, δεν κυκλοφόρησε μέσα στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο της έρευνας.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker