kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Ο Elvis έγινε γραμματόσημο

Ένα γραμματόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του ''βασιλιά του rock n roll''.
Text Size:
  • A
  • A
  • A

elvis-stamp.jpg

Έλβις Πρίσλεϊ
To 1993 η ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοτέχνησε και κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό γραμματόσημο με το πορτραίτο του ''βασιλιά του rock n roll''.
By
KISS 929

Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του. Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και δεν είχαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα. Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες.

To 1993 η ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοτέχνησε και κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό γραμματόσημο με το πορτραίτο του ''βασιλιά τουrock n roll''. To γραμματόσημο με την εικόνα του Elvis, σημείωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του αμερικανικού ταχυδρομείου. Στις 12 Αυγούστου η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε την έκδοση ενός νέου αναμνηστικού γραμματόσημου, ως μέρος της σειράς-αφιέρωμα στο παγκόσμιο είδωλο της μουσικής. Ο γενικός διευθυντής του αμερικανικού ταχυδρομείου, Megan Brennan δήλωσε: ''Ο Elvis αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μουσικό θρύλο. Είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς, με τις σπουδαιότερες επιδόσεις του 20ου αιώνα. Το έργο του Elvis Presley συνεχίζει να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο."

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker