kiss-logo
Now playingCLOCKS COLDPLAY
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

50 δημιουργικά χρόνια

Η ιστορία των Pink Floyd
Text Size:
  • A
  • A
  • A

pink-floyd.jpg

Pink Floyd - 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και περισσότερα από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως
By
KISS 929

Tα πενήντα χρόνια δημιουργικής μουσικής ιστορίας γιόρτασε πρόσφατα το βρετανικό συγκρότημα των Πινκ Φλόιντ. Σε μια σεμνή τελετή, δυο από τα μέλη του συγκροτήματος, οι Ρότζερ Γουότερς και Νικ Μέισον αποκάλυψαν μια αναμνηστική πλακέτα που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ προς τιμή τους.

H ιστορία ξεκίνησε όταν τρία από τα μέλη του συγκροτήματος, οι Γουότερς, Μέισον και Ράιτ σπούδαζαν αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο της Ρίτζεντ Στριτ το 1965. Η φιλία τους και το κοινό ενδιαφέρον για την πειραματική μουσική και την καλλιτεχνική έκφραση, τους οδήγησε σύντομα στην δημιουργία ενός μουσικού project. Η αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν "Sigma Six" και σε αυτό προστέθηκε αργότερα και ο χαρισματικός Ντέιβιντ Γκίλμορ. Ύστερα από απουσία 14 χρονών, οι Φλόιντ επανήλθαν στη δισκογραφία το 2014, με το άλμπουμ τους "The Endless River" που έλαβε μάλιστα διθυραμβικές κριτικές. Το εν λόγω άλμπουμ περιλαμβάνει παλαιότερες ηχογραφήσεις του Ράιτ από το 1993.

Oι Pink Floyd έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και περισσότερα από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στα πιο επιτυχημένα εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker