kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Jason Derulo - Savage Love

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Savage Love» του Jason Derulo και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

 

«Savage Love» είναι ο τίτλος του σινγκλ που κυκλοφόρησε ο Αμερικανός Jason Derulo, σε συνεργασία με τον παραγωγό μουσικής από τη Νέα Ζηλανδία Jawsh 685.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα στις 11 Ιουνίου 2020, αφού προηγήθηκε η επίλυση μιας διαμάχης για τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών.

Στις 11 Ιουνίου 2020, η Columbia Records ανακοίνωσε ότι οι δύο καλλιτέχνες παραμέρισαν τις διαφορές τους, με τον Jawsh 685 να επιτρέπει στον Derulo να χρησιμοποιήσει το ηχητικό δείγμα από την πρωτότυπη, instrumental version. Ο Jawsh 685, αναφέρεται βέβαια ως ένας εκ των δυο συνθετών, αλλά και ο μοναδικός παραγωγός του σινγκλ.

Ο Jawsh 685 (του οποίου το αληθινό όνομα είναι Joshua Christian Nanai), γεννήθηκε στο Νότιο Όκλαντ, και ζει στο Manurewa της Νέας Ζηλανδίας. Ο αριθμός «685» στο όνομά του αναφέρεται στον κωδικό κλήσης για τη Samoa, από όπου κατάγεται. Ο ίδιος εξηγεί στον εκπρόσωπο του Official Charts Company: «Δεν περίμενα ποτέ την επιτυχία τόσο σύντομα. Έγραψα το τραγούδι μια μέρα αφού είχα γυρίσει από το σχολείο. Αισθανόμουν πολύ relaxed, οπότε θεώρησα ότι είναι καλή ιδέα να το ονομάσουμε 'Laxed'. Νομίζω ότι μου πήρε τέσσερις ώρες για να το γράψω».

Ο Jawsh 685 είχε δημοσιεύσει την instrumental εκτέλεση με τίτλο 'Laxed (Siren Beat)' στην πλατφόρμα του YouTube το 2019. Χάρη στη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού, ο Jawsh 685 υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia Records στα μέσα του 2020.

Στις 11 Μαΐου 2020, ο Jason Derulo δημοσίευσε ένα απόσπασμα του «Savage Love», με τη χρήση samples από το 'Laxed (Siren Beat)', χωρίς να αναφέρει τον Jawsh 685 στους τίτλους του τραγουδιού. Αυτό προκάλεσε εκτεταμένη αντίδραση μεταξύ των δυο παραγωγών μουσικής, μέχρι που ο Derulo κυκλοφόρησε το σινγκλ «Savage Love» χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πηγές, ο Derulo ήθελε το τραγούδι για τον εαυτό του, προσφέροντας στον Jawsh 685 μόνο τα δικαιώματα του παραγωγού. Ο δεύτερος εξηγεί μάλιστα: «Το τραγούδι του Jason ήταν πολύ καλό, οπότε στο τέλος αναγκαστήκαμε να καταλήξουμε σε μια επίσημη συμφωνία».

Με την κυκλοφορία του, το «Savage Love» έφτασε μέχρι το Νο.12 του Billboard Hot 100 chart, ενώ έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του Canadian Hot 100. Στη Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του UK Singles chart τον Ιούλιο του 2020, όπως και στην Ιρλανδία, ενώ Νο.1 επιτυχία έγινε ακόμα σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ελβετία.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Savage Love» του Jason Derulo και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker