kiss-logo
Now playingSUNRISE SIMPLY RED
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Daddy Yankee & Snow - Con Calma

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Con Calma» των Daddy Yankee & Snow και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Con Calma», είναι ο τίτλος της επιτυχίας των ράπερ Daddy Yankee και Snow.

Το σινγκλ κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου 2019 από τη δισκογραφική του Daddy Yankee «El Cartel Records» και τη Universal Music Latin.

Πρόκειται για μια reggaeton χορευτική σύνθεση που χρησιμοποιεί στοιχεία από τη γνωστή επιτυχία των 90's «Informer», τραγούδι που ηχογράφησε και ερμήνευσε το 1992 ο Snow.

Η επιτυχία του Snow μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το «Informer» εντάχθηκε το 1999 στο βιβλίο με τα ρεκόρ του Γκίνες, ως το reggae τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το «Con Calma», που αναφέρεται και ως remake του «Informer», έχει επιμεληθεί ο Daddy Yankee, ο Snow, και ο Juan "Gaby Music" Rivera, ο οποίος έχει επίσης συμμετάσχει στην ηχογράφηση του «Despacito», που κυκλοφόρησε το 2017 από τους Luis Fonsi και Daddy Yankee.

Η παραγωγή του σινγκλ ανήκει στους Αμερικανούς Play-N-Skillz, ενώ τη συμπαραγωγή υπογράφει ο David Macias.

Τον Απρίλιο του 2019 κυκλοφόρησε επίσης μια remix εκδοχή του κομματιού, με τη συνδρομή της Katy Perry στα φωνητικά.

Με την κυκλοφορία του, το σινγκλ των Daddy Yankee & Snow κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στα chart 20 χωρών, ενώ έγινε Τop 10 επιτυχία σε άλλες δέκα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέμεινε στην πρώτη θέση του Hot Latin Songs chart για 14 εβδομάδες. Έγινε επίσης Νο.1 επιτυχία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σλοβενία και η Τσεχία, ενώ κέρδισε μια θέση στο Top 5 chart στο Βέλγιο, την Πολωνία και την Ελβετία.

Γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία στην Αργεντινή, όπου κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση του Argentina Hot 100 συνολικά για 10 εβδομάδες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το σινγκλ χαρακτηρίστηκε 11 φορές πλατινένιο και παρέμεινε αντίστοιχα 14 εβδομάδες στο US Latin Digital και το Latin Streaming Songs chart, ενώ κατάφερε να συμπληρώσει οκτώ εβδομάδες παρουσίας στο Latin Airplay chart.

To μουσικό βίντεο του τραγουδιού, κινηματογραφήθηκε στο Λος Άντζελες και το Τορόντο, υπό την επιμέλεια του Δομινικανού σκηνοθέτη Marlon Peña.

Το βίντεο κλιπ του «Con Calma» κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου από το επίσημο κανάλι του Daddy Yankee στο YouTube και βραβεύτηκε για τη χορογραφία του.
 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Con Calma» των Daddy Yankee & Snow και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker