kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Michael Kiwanuka - Cold Little Heart

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το Cold Little Heart του Michael Kiwanuka και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Michael Samuel Kiwanuka γεννήθηκε τον Μάιο του 1987 και μεγάλωσε στο Muswell Hill του Λονδίνου. Οι γονείς του προέρχονται από την Ουγκάντα αλλά αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στην Αγγλία όταν δραπέτευσαν από το καθεστώς του Amin. Ο νεαρός Michael παρακολούθησε τη σχολή Fortismere και αργότερα φοίτησε στη Σχολή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τέχνης και Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο του Westminster.

Συχνά συγκρίνεται λόγω της χροιάς της φωνής του και των συνθέσεών του με σημαντικούς εκπρόσωπους της soul σκηνής όπως ο Marvin Gaye, ο Curtis Mayfield, ο Randy Newman, ο Bill Withers και ο Otis Redding.

Τον Ιανουάριο του 2012, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του BBC ''Sound of the Year''.

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο καλλιτέχνης με την ιδιαίτερη φωνή εμφανίστηκε ως support act στην περιοδεία της Adele καθώς και στα φεστιβάλ iTunes και Hard Rock Calling.

Από το 2011 ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής Polydor Records ενώ το 2012 εμφανίστηκε στο British Summer Time Festival που πραγματοποιήθηκε στο Hyde Park, λαμβάνοντας μέρος την ίδια μέρα που εμφανίστηκαν και οι Carole King και Don Henley.

Η σύνθεσή του, "Cold Little Heart", έχει επιλεγεί από τους υπεύθυνους του καναλιού HBO για την ηχητική επένδυση των τίτλων της σειράς Big Little Lies.

Το τραγούδι, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, περιλαμβάνεται στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου 2016 από την Polydor Records (στη Μεγάλη Βρετανία) και την Interscope Records (στις ΗΠΑ), με τίτλο Love & Hate.

Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφουν οι Danger Mouse, Inflo και Paul Butler.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το Cold Little Heart του Michael Kiwanuka και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker